Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri profitabile pentru piata din Romania

de Dragos Craciun 06 Feb. 2015 4688
4 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Va prezentam doua idei de afaceri cu activitati dinamice, rentabile, care pot aduce beneficii materiale si momente agreabile, contribuind la dezvoltarea relatiilor personale.

Factorii cheie ai succesului acestor doua afaceri sunt:

- modul de atragere a clientilor;
- calitatea serviciilor
Pentru aceasta este necesar sa va stabiliti impreuna cu angajatii sau colaboratorii dumneavoastra obiective clare privind calitatea serviciului si sa le controlati regulat, asa cum sunt resimtite de clientii dvs.

- o calculatie a costurilor foarte concreta
O calculatie gresita a taxelor poate duce fie la nemultumirea clientilor, fie la incasari prea mici. De aceea este necesar sa tineti cont de toate costurile care apar, inclusiv investitiile planificate si politica de salarizare.

Iata care sunt cele doua oportunitati de afaceri:

1. Organizare de reuniuni
O buna traditie romaneasca este organizarea de reuniuni, pentru a sarbatori revederea dupa multi ani. Cele mai obisnuite cazuri sunt cele ale colegilor de clasa/de promotie, a camarazilor de arme. Prin urmare, clientii pot fi persoane particulare care apartin/au apartinut unui grup  scoala, biserica, unitate militara, companie/firma  si care doresc sa reinnoade relatiile cu respectiva colectivitate.

Pentru a-i descoperi, trebuie sa se contacteze organizatii de acest tip si sa se afle daca si ce planuri au pentru organizarea unor astfel de evenimente.

Elementele necesare afacerii:
- un calculator  pentru constituirea unei baza de date cu numele celor cautati;
- o baza de date sau o retea de cunostinte pentru a inchiria un local adecvat, unor camere la hotel (pentru participantii din alte localitati), pentru a descoperi furnizori seriosi si cu servicii ireprosabile;
- contactarea unor agentii sau particulari pentru realizarea programului de divertisment propus.

Este bine sa se prevada cheltuielile referitoare la activitatea de cautare a persoanelor participante (telefoane, anunturi etc.). Uneori, organizatia care doreste reuniunea prefera sa-si aleaga meniurile, asumandu-si astfel o parte din responsabilitati si cheltuieli. Pentru castigul net, trebuie sa se calculeze totul, asa incat el sa reprezinte cel putin jumatate din suma cheltuita.

2. Centru de asistenta pentru batrani sau azil privat

O afacere foarte profitabila, utila si de mare viitor. In incaperile foarte primitoare ale unui centru de asistenta pentru batrani clientii pot sta, in functie de necesitate si posibilitatile fincanciare ale fiecaruia, chiar si sapte zile pe saptamana.

A sta in centru inseamna a participa la un program organizat non-stop, bineinteles in functie de nevoia, dorinta si starea sufleteasca a fiecaruia. Printre activitatile zilnice ale centrului se numara 3-4 mese pe zi, excursii, plimbari, administrarea medicamentelor sub supraveghere medicala permanenta, controlul pulsului si al tensiunii arteriale, supravegherea diabeticilor, gimnastica pentru corp dar si pentru minte, terapie ocupationala si discutii in grup.

Toate aceste servicii pot fi oferite unor clienti a caror varsta variaza intre 63 si 85 de ani. Ei platesc din buzunarul propriu o suma fixa pe zi pentru 9 ore de stat in centru. Cine sta mai mult sau mai putin plateste o suma care poate fi stabilita pe ora. Pentru serviciul suplimentar de transport la si de la centru se mai plateste suplimentar.




Tags: idei de afaceriafaceriafacerereuniuniafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]