Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 idei de afaceri satioase pentru buzunar, cu oportunitati bazate pe mancare

de Dragos Craciun 30 Oct. 2014 7716
4 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este deja dovedit ca afacerile cu ceva de mancare au intodeauna succes. De data aceasta nu va voi povesti despre gogosi, covrigi sau clatite ci despre afaceri mult mai interesante si la moda.

Iata cele 7 idei de afaceri de succes cu… mancare

1. Sandwich-shop
Deschiderea unui sandwich-shop este o idee buna mai ales in zonele unde nu se afla vreun alt sandwich-shop sau alta sursa de hrana de tip fast-food.Nu este necesar un spatiu mare, investitia este mica si puteti vinde pe langa sandwich-uri si bauturi racoritoare sau fresh-uri din fructe.

2. Brutarie traditionala
Romanul este un mare consumator de paine, insa painea de calitate se gaseste foarte rar. Este oportun sa veniti pe piata cu o paine sanatoasa dupa retete traditionale care contine faina, drojdie, apa si sare, eventual, pentru specialitati se pot folosi cartofi, ulei de masline sau diverse seminte. O atracttie in plus, painea sa fie coapta la cuptorul cu vatra.

3. Autoservire cu fructe si legume
Iata o alta activitate potrivita acelora care poseda o curte spatioasa (capabila eventual sa adaposteasca o sera) sau un teren agricol/cultivabil. Ei pot deveni producatorii care sa ofere clientilor nu doar roadele asteptate, ci si placerea culesului lor. Astfel sunt impuscati doi iepuri dintr-un foc: se asigura si mana de lucru si cumparatorul, care reprezinta una si aceeasi persoana!
Numerosi vor fi cei care vor dori sa culeaga cu mana lor capsuni, cirese, visine, caise, zmeura sau rosii, ardei, vinete, castraveti, ceapa, salata!

Bucurandu-se sa obtina si produse proaspete si un rabat de 20,30 sau 50%, nici nu vor simti ca, de fapt, depun o munca si rezolva, astfel, o problema importanta a oricarui producator: strangerea, transportarea si desfacerea “recoltei“ sale (nemaivorbind de o eventuala depozitare). Trebuie evitata tendinta spre lacomie: nu prea multe culturi si nici prea mari cantitati in acelasi timp.
 
4. Cofetaria - O afacere care va avea intotdeauna succes!
Chiar daca pare o afacere la care se pricep doar cei cu multe cunostinte in domeniu, multe afaceri infiintate in ultimul timp au dovedit ca pasiunea pentru dulciuri si creativitatea fac casa buna cu aceasta afacere.Iti poti deschide propria cofetarie cu ajutorul ingredientelor bunicii (sau cu ale tale) si sa gasesti desertul pe care-l poti reproduce in permanenta.

5. Bacanie online cu produse de tara
In Romania sunt cateva proiecte de acest gen, dar ofertele raman limitate si sunt prea putin cunoscute, astfel incat exista loc suficient pentru lansarea unor afaceri in acest domeniu (www.produsedelatara.ro; www.produsedetara.ro; legumefericite.ro etc.)
 
6. SpoonRocket
Este vorba de un start-up care ofera mancare sanatoasa la preturi similare celor practicate in fast-food-uri si in acelasi timp de livrare.
Cu alte cuvinte, imbinam cele doua beneficii oferite de fast-food-uri: livrare rapida si preturi moderate, cu cel mai important beneficiu pe care fast-food-urile traditionale nu il pot oferi: mancare sanatoasa!Retetele culinare sunt preparate gourmet, de catre bucatari cu experienta in domeniu si variaza de la o zi la alta, in functie de ingredientele pe care le detin la dispozitie.

7. Brioserie
Pentru a deschide o brioserie aveti nevoie de un spatiu de cateva zeci de metri patrati amenajat intr-o locatie buna, echipamente,retete bune de briose si o strategie buna de marketing. Este o afacere la moda care are mult succes in ultimii ani in Romania.


Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerimancarealimentehrana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]