Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

80 de euro kilogramul de jambon de porc Mangalita! Romani, faceti-va ferme!

de Ilinca Dobrescu 24 Feb. 2013 5842
4.88 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Porcii apartinand rasei Mangalita erau crescuti foarte des in Transilvania, o rasa foarte apreciata pentru faptul ca este vorba despre o carne in care procentul de acizi grasi nesaturati ajunge la 70%, similar cu cel intalnit in cazul somonului, noteaza Agrointel.

Porcii Mangalita au fost abandonati de la crestere de catre romani pentru ca discutam despre o rasa greu de crescut si cu multa grasime. Cu toate acestea, grasimea continuta este asemanatoare uleiului de masline, nu orice fel de grasime.

Mai mult, porcii de Mangalita nu sunt potriviti pentru cresterea in sistem intensiv, ci pentru cei care detin ferme si gospodarii medii, pentru crestere de maxim 100 de capete, noteaza  Ioan Tataran , presedintele Asociatiei Crescatorilor de Porci Mangalita, pentru Agrointel.

Per total, ungurii au sesizat oportunitatea de afacere si acum sunt printre cei mai mari exploratori din lume la jambonul de Mangalita. Care sunt preturile de comercializare a acestei delicatese? Discutam despre preturi nu mai mici de 80 de euro pe kilogram.

In prezent, Asociatia Crescatorilor de Porci Mangalita incearca sa revitalizeze sistemul de crestere a acestor porci valorosi. Reprezentantii asociatiei incurajeaza aceasta activitate, mai ales in cazul celor ce detin ferme familale si gospodarii cu potential de crestere de pana la 100 de capete de porc cu nivel redus de colesterol.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: porci mangalitacrestere mangalitaferma mangalitacarne de porc mangalitajambon mangalita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 8 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]