Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A pariat pe o afacere cu textile si a castigat. Povestea de succes a unei antreprenoare din Arges

de Alina Constantinescu 30 Mai. 2017 6617
3.67 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toti antreprenorii de succes au invatat din greseli. Nimeni nu s-a nascut invatat. Desi poate parea simplu la prima vedere, sa fii antreprenor nu este usor. Trebuie sa fii capabil sa iti sustii ideile cu incredere si entuziasm, sa fii convingator, sa nu eziti, sa stii sa negociezi cu clientii. Aflam in randurile de mai jos despre povestea Melaniei Florea care detine propria fabrica de textile. Inceputul nu a fost usor, la momentul lansarii afacerii situatia economica era precara, iar Melania nu avea experienta, insa cu putere de munca si determinare a reusit sa invete din prorpiile greseli si sa treaca peste execul din primul an, ducand mai tarziu afacerea pe culmile succesului.

Dupa terminarea facultatii, Melania s-a angajat pe postul de consilier juridic la o firma de tricotaje. Ca majoritatea studentilor, nu avea experienta in munca. Dupa doi ani a fost concediata si pentru ca trebuia neaparat sa faca rost de bani, a facut un gest curajos, acela de a convinge unul dintre clientii fostei companii la care a lucrat sa deschida un atelier de tricotaje. A luat cu ea 40 de persoane de la fostul loc de munca, iar la sfaristul anului 2007 a infiintat o noua fabrica in Bascov, Arges, numita Textil Melania.

A pornit la drum cu un plan de afaceri foarte optimist, complet lipsit de evaluarea riscurilor afacerii, veniturile planificate erau prea mari in raport cu realitatea si multe riscuri sunt trecute cu vederea. Aceasta este un dintre cele mai frecvente greseli in realizarea unui plan de afaceri. Desi a intrat in afaceri intr-unul dintre cele mai grele momente ale economiei, a avut intelepciunea de a invata de la cei din jurul sau pentru a stabiliza afacerea.

Dupa prima luna de activitate a tras linie si a iesit cu o pierdere de 2.000 de euro, angajatii erau descurajati demotivati si se temea de un viitor faliment.

Cu timpul, a angajat 15 oameni cu experienta pentru a-i invata si pe ceilalti tainele meseriei si a inceput sa foloseasca tehnici de motivare a personalului pe baza clasamentelor de productivitate, creand o cultura unica a companiei.

Ramaneau de rezolvat problemele referitoare la comenzi si calitate: “era greu sa gasesc comenzi, pentru ca nu intotdeauana firmele noi ajung sa indeplineasca standardele de calitate”.

Ca orice antreprenor s-a confruntat cu problema atragerii clientilor. Desi lucra cu 12 clienti, i-a luat jumatate de an sa gaseasca un client fidel, care sa asigure fabricii flux continuu pe termen lung. Deoarece acesta nu platea facturile la timp, firma Melaniei Floroiu a ajuns in criza de lichiditate, asadar a fost nevoita sa vanda activele nefolosite pentru a-si putea plati salariatii.

A inceput sa culeaga roadele muncii din 2009, cand numarul clientilor fideli a crescut. Astfel, afacerea Melaniei a crescut cu 50%, de la o cifra de afaceri de 100.000 de euro in 2008.

“Lupta de supravietuire din primul an s-a transformat intr-o activitate infloritoare. Am avut norocul sa intalnesc exact oamenii potriviti la momentul potrivit”, spune antreprenoarea.


Sursa: http://www.fntm.ro


Tags: afacere cu textilefabrica de textileafacere la taraafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 21 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]