Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea care te poate imbogati: cultura de aronia

de Idei de afaceri 01 Sep. 2023 9301
Afacerea care te poate imbogati: cultura de aronia
4.24 din 27 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimii ani, aronia a beneficiat de atentia cercetatorilor, datorita continutului sau de fitonutrienti, substante cu efecte benefice asupra sanatatii organismului. Planta este nepretentioasa, putandu-se adapta la spatii semi-umbroase. Nu are cerinte deosebite legate de sol. Perioada productiva dureaza pana la 25 -30 ani la un arbust de Aronia. Un arbust matur produce aproximativ 10 -17 kg de fructe.

Din fructe se pot prepara ceaiuri, sucuri, dulceturi, marmelade, compoturi sau bauturi alcoolice. Ele mai sunt folosite si de catre industria farmaceutica si industria cosmetica. Din fructele uscate se recomanda prepararea unei infuzii: o lingura de fructe la o cana cu apa fiarta. Se beau 2-3 cani pe zi din acest preparat.

Acesti arbusti pot fi plantati primavara, din luna martie pana in mai, si toamna ,din octombrie pana in decembrie. Pot fi plantati char si iarna, singura conditie este ca dupa plantare sa nu fie temperaturi negative timp de o saptamana.

Trei fructe miraculoase care te pot imbogati. Doar un singur kilogram din oricare aceste fructe se vinde cu peste 70 de lei...vezi AICI<<

Este ideal sa fie plantati in zone insorite sau semi-umbrite la o distanta minima de 1,5 m unul fata de altul. In ceea ce priveste solul, pH -ul optim pentru cresterea productiei de fructe trebuie s a fie usor acid (6.0-6.5), dar aronia va tolera o gama mai larga a pH-ului, situata intre 5.0 si 8.5.

Nu este indicat sa fie plantati in soluri argiloase sau nisipoase.

Vara, arbustii se vor uda la 2 - 3 zile. Nu se usuca daca nu ii udati, dar nu cresc la fel de repede, iar fructele sunt mult mai uscate. Arbustii vor da primele fructe in 2 ani de la plantare, iar la maturitate vor ajunge in 3 ani.

Perioada productiva dureaza pana la 25 -30 ani la un arbust de aronia. Un arbust matur produce aproximativ 10 -17 kg de fructe.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu aroniacultura de aroniaafacere agricolaaronia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.24 din 5 - 27 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]