Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri banoase: Cum sa iti deschizi propria ta ... ciocolaterie in cinci pasi!

de Matei Antonescu 10 Sep. 2012 8017
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ciocolata ... iata un produs care ne mentine atentia activa in orice moment al zilei. In acelasi timp, ciocolata ne pasioneaza si devine un produs aflat in atentia nutritionistilor si medicilor din ce in ce mai des. Pentru cei care nu detin doar pasiune pentru consumul acestui produs ci si pentru mediul business, iata reteta catre un start-up cat mai lin!

1. Stabilim clar ce produse dorim sa oferim, daca dorim sa realizam produse pe comanda, cu personalizare sau doar productie standard. Stabilim si cui ne adresam, ce competitori detinem in mediul de afaceri, in ce directie avem de gand sa ne dezvoltam, ce capital ne-ar fi de ajuns pentru a pune afacerea pe picioare si pentru a o sustine.

De asemenea, trebuie sa stabilim si daca ne vom conduce activitatea de acasa sau dintr-o locatie speciala. Desigur, in cazul in care ne dorim o mica afacere, domiciliul personal poate fi locatia ideala. Ciocolateria poate fi condusa cu succes si de acasa, mai ales cand avem de gand sa onoram mici comenzi si catre clienti fideli.

Mai mult, trebuie sa stim ce autorizatii ne sunt necesare, ce legislatie trebuie sa respectam pentru a ne conduce activitatea in completa legalitate.

 Toate aceste detalii ne vor folosi la urmatorul pas...

2. Proiectam un plan de afaceri care sa ne ajute sa punem afacerea pe picioare cat mai corect, mai eficient, cu bani putini, mai rapid si mai simplu.

3. Incepem sa utilam locatia aleasa cu echipamentele necesare, cu instrumentele utile si cu materia prima de stoc de inceput.
Nu uitati ca un factor decisiv pentru succesul acestei afaceri este reprezentat de maniera in care procedam cand identificam furnizorii de produse si de echipament. Nu uitati sa negociati ce se poate negocia si sa cautati oferte, reduceri si promotii, sa mai imprumutati cand se poate si sa nu va feriti de SH cand exista posibilitatea.

4. Incepem sa scoatem o productie de inceput si testam produsele finale. Aflati parerile celor care va testeaza produsele si efectuati modificari daca sunt necesare, atat la produse cat si la ... politica de preturi.

5. Lansam afacerea si avem mare grija la promovare. Nu uitati faptul ca puteti miza pe social media pentru a raspandi vorba, pentru a va face produsele si serviciile cunoscute.


Mult succes!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: ciocolaterieafacereafaceriafacere ciocolata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]