Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de 300.000 de euro din design floral. Inceputul afacerii a fost schitat la o cafea

de Zenobia Badescu 29 Feb. 2016 5132
3.56 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Arta aranjarii florilor este intr-o permanenta evolutie si implica imaginatie, rafinament, bun gust, experienta, dedicatie si foarte multa pasiune. Sunt elemente absolut necesare in designul floral.

Adina Filculescu, o tanara antreprenoare din Bucuresti, si-a format talentul in arta florala prin experienta acumulata de-a lungul timpului. Astazi, impreuna cu partenera sa de business, dezvolta o frumoasa si profitabila afacere cu flori - Enrose.

Adina a pornit aceasta afacere in domeniul designului floral si al organizarii de evenimente investind 10.000 de euro. Anul trecut acest business i-a adus vanzari de 300.000 de euro.
 
„Desi ne aflam in plina criza, am ales ca in 2012 sa pun bazele propriei mele afaceri, dupa ce am testat in prealabil piata. Am mers personal la cursuri internationale, dar si locale (…)“, spune Adina Filculescu, pentru zf.ro.

Inceputul Enrose a fost schitat la o cafea

Povestea Enrose a inceput in urma cu sase ani. “De atunci va provocam sa vedeti viata in culori, nu numai in roz”, spune Adina. “Ne dorim sa va molipsim cu pofta noastra de viata si de fericire (luam in considerare si griurile colorate atunci cand este cazul ). Numele firmei noastre este de fapt o prescurtare a celebrei sintagme “la vie en rose” (pe care nu am fi putut sa o inregistram astfel ca brand), povesteste Adina.  

in 2004, piata era destul de slab ofertanta in privinta magazinelor care sa se ocupe de flori intr-o alta maniera decat florariile obisnuite, asa cum se intampla in tarile vestice, iar publicul trebuia atras in aceasta directie. Asa ca am devenit increzatoare ca putem aduce ceva atractiv pe piata. inceputul a fost schitat la o cafea, pe o fila dintr-o agenda parfumata, fara vreun plan de afaceri riguros.

Ne dam peste cap si indeplinim orice dorinta

Partenerele “Enrose” nu se limiteaza in creatiile lor. Fie ca este vorba de aranjamente florale, buchete, plante ornamentale, tehnica Feng Shui, design pentru interior sau exterior, posibilitatile sunt nelimitate.

Idei de Afaceri: Spune-ne Adina, ce au specific aranjamentele create de Enrose?

Adina Filculescu: Intr-un Bucuresti gri, poluat, in care cuvintele de baza sunt stresul si graba, noi traim la vie “enrose”. E un semn ca se poate si va provocam sa va colorati  viata cu ajutorul frumosului aflat in lucrurile marunte, des ignorate.  

In atmosfera placuta a atelierul nostru, realizam cu pricepere si minutiozitate aranjamente florale atat din flori proaspete, cat si din flori uscate natural. Acestea din urma sunt concepute din materiale aduse din toate colturile lumii, uscate si atent pregatite sa reziste ani la rand.

In afara de mijloacele materiale, avem izvoare nesecate de imaginatie si mii de sugestii. Avem de asemenea o minte deschisa si nu ne dam inapoi de la nicio solicitare, nicio sugestie.



Tags: afacereafaceridesign floralenrosefloriaranjamente florale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.56 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]