Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu 14 Sep. 2017 6770
4.35 din 31 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea de infiintare si intretinere a unei livezi de meri este sprijinta prin fonduri europene prin SubMasura 4.1a din PNDR 2014-2020. Asadar, investitiile in plantatiile de meri se anunta a fi o afacere profitabila in pomicultura.

Mai mult, merele se pot comercializa sub forma de: fruct proaspat, gemuri, compoturi, dulceturi, marmelade, pentru produse farmeceutice si, pentru renumita tuica!

Indiferent de forma de comercializare, recolta de mere se vinde integral, la preturi excelente si aduce profituri frumoase!

SC Eurotrend Farm SRL a fost infiintata in octombrie 2008, avand ca domeniu principal de activitate cultivarea fructelor semintoase si samburoase – Cod CAEN 0124 (aceasta clasa include: mere, caise, cirese si visine, piersici si nectarine, pere, gutui si prune). In mai 2010 a fost depus proiectul care viza infiintarea unei livezi de mar, iar in luna noiembrie a aceluiasi an  incepea deja implementarea acestuia.

„Am dorit sa infiintam o livada de mar cu sistem de sustinere (inclusiv plasa antigrindina) si sistem de irigare, pe un teren mostenit de la bunica, despre care toata lumea ne spunea ca este mediocru”, povesteste administratorul societatii beneficiare, multumit de decizia luata.

 „Am privit intotdeauna proiectul ca pe o provocare, si nu ca pe o necesitate. Cand cei mai multi incercau sa ne convinga ca nu poti realiza o afacere viabila din ce ne-am propus, am mers mai departe, asumandu-ne toate riscurile.”, mai spune administratorul afacerii.

Prin accesarea fondurilor europene prin Masura 121 s-a urmarit dezvoltarea potentialului agricol prin infiintarea unei plantatii pomicole de mar la standardele nationale si comunitare in ceea ce priveste practicarea unei agriculturi moderne. Obiectivele specifice aferente proiectului au fost infiintarea plantatiei si achizitia de utilaje agricole specifice si a unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile.

Detalii despre proiectul de finantare:

Titlul proiectului: Infiintarea unei livezi superintensive de mar
Proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole”
Beneficiar: SC Eurotrend Farm SRL
Localizare: satul Plopana, comuna Plopana, judetul Bacau
Regiunea de dezvoltare: Nord-Est
Buget total: 425 290 lei
Finantare nerambursabila: 198 705 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 226 585 lei
Teme abordate: valorificarea potentialului agricol si/sau cresterea productivitatii fermelor agricole, cresterea competitivitatii in sectorul agricol si forestier

Foto: pixabay.com

Principalele activitati vizate de proiect au constat in:

• infiintarea plantatiei pomicole de mar in sistem superintensiv, dotata cu sistem de sustinere, inclusiv plasa antigrindina, si sistem de irigare prin picurare;

• achizitionarea de utilaje agricole, respectiv tractor, cositoare, atomizor si remorca;

• achizitionarea unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile prin utilizarea a 13 panouri fotovoltaice.

Plantatia este formata din patru parcele, fiecare cu cate zece randuri de pomi (100 de pomi pe rand), distanta intre randuri este de 3,5 metri, iar intre pomi de 1 metru, densitatea fiind de 2 850 de pomi/hectar.

Achizitia utilajelor performante a permis optimizarea procesului de productie, reducerea costurilor si cresterea eficientei economice. In prezent, societatea functioneaza la un nivel calitativ si cantitativ care indeplineste standardele europene in domeniu.

Daca doresti sa infiintezi propria livada de pomi fructiferi, pentru a sti ce ai de facut pas cu pas, iti oferim acum lucrarea "Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis". Este unicul ghid practic care iti impartaseste evolutia unei astfel de afaceri, de la investitia initiala, la valorificarea pe piata a recoltei de fructe.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 23, anul II, iulie 2015


Tags: livada de meriafacere cu pomi fructiferifonduri europeneafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 31 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afaceri la tara cu fonduri europene: producerea ambalajelor din polietilena

de Alina Constantinescu
17 Aug 2018
Cu ajutorul fondurilor europene, Brandusa Virvara din comuna Scheia, judetul Suceava a deschis o fabrica care produce ambalaje din polietilena....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]