Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu livezile de visini si ciresi!

de Adela Simonescu 20 Iul. 2014 10031
2.93 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doua dintre cele mai profitabile afaceri in Romania sunt livada de ciresi si livada de visini. Va amintim faptul ca prin programul national de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, se vor infiinta proiecte privind pomicultura, iar doua directii care trebuie avute in vedere sunt livezile de visini si cele de ciresi.

Potrivit declaratiilor directorului Ecofruct, Dorin Dogar, in Romania exista o cerere mai mare decat oferta in ceea ce priveste productia de visine si cirese. Cei care doresc sa investeasca in agricultura se pot orienta catre acest sector profitabil.

Evident, profiturile nu apar imediat, insa cu siguranta vom putea culege profituri dupa 4 ani de eforturi consistente. Cei care doresc sa investeasca in acest domeniu trebuie sa stie ca  nu orice soi de visin sau de cires are cautare pe piata, ci  doar acele soiuri care dau fructe mari, cum ar fi  soiul de visin autoferil Oblacinska.

 „Puietii nu trebuie cumparati de oriunde. La Institutul de Cercetare-Dezvoltare de langa Pitesti se gasesc soiuri care dau rezultate bune la noi in tara”, a mai precizat  Dorin Dogar, adaugand in acelasi timp faptul ca cei care se vor orienta catre plantatiile bio de visin si de cires vor avea acces mai usor si catre pietele externe, unde produsele organice romanesti sunt la mare cautare.

„Asistam la crestererea cererii de visine, cirese si caise produse in regim ecologic. Acum, cea mai mare parte a marfii de acest tip vine din Turcia, Serbia si Ungaria, unde pomicultorii s-au reorientat. La noi, in schimb, dealurile sunt pline cu catina si sorg. Spre exemplu, ungurii au avut esec cu aceste culturi si acum s-au reorientat, dar ne vand noua gogosi. Nici plantatiile de afine nu merg bine, deoarece fermierii concureaza cu productia din flora spontana. Nu ai cum sa scoti afine pe piata la un pret mai mic fata de cel al afinelor din flora spontana. Cei care vand butasi se lauda ca este piata, numai sa-si vanda marfa, dar, daca le ceri sa platesti butasii cu productia de fructe, dau inapoi”, subliniaza seful Ecofruct, citat de AgroRomania.ro.

sursa foto: www.freegreatpicture.com






Tags: livezi de visiniafaceri cu livadalivada afacereafaceri in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.93 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]