Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri 29 Mar. 2018 11571
4.31 din 31 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care nu necesita decat un spatiu de cca 15 mp ce poate fi amplasat oriunde (intr-un sopron, intr-un garaj, ba chiar intr-un apartament de bloc), afacere pentru care nu e nevoie sa stapaniti cine stie ce cunostinte complicate si de care va puteti apuca, practic, imediat.

Ideea este sa realizati mic mobilier din tevi obisnuite din PVC pe care le gasiti la orice magazin de instalatii sau, mai sigur, la orice depozit de materiale de constructii. Piesele de mobilier care se pot realiza sunt masute pentru cafea, cuiere, minibiblioteci, scaune, carucioare, expozitoare pentru vitrinele magazinelor, suporturi diverse etc., adica obiecte care-si gasesc locul cam peste tot: in apartamente, baruri, pizzerii, camere studentesti, dar si in restaurante, hoteluri, spitale samd. Iar dupa ce capatati experienta, puteti viza o categorie mai selecta de clienti, anume persoanele instarite care poseda vile. Acestor persoane le puteti oferi seturi complete de mobilier de gradina sau pentru terase (vezi ilustratiile), la preturi foarte avantajoase pentru dvs.

Informatii pe scurt despre o afacere cu mobilier din tevi PVC

Ideea de afacere: realizarea de piese de mobilier din tevi si fitinguri din PVC, similare celor folosite in instalatii

Capital initial: 300 de euro, pentru achizitionarea instrumentarului de lucru si a unui mic stoc de materiale

Profit brut: minimum 600 de euro/luna

Situatia pietei: foarte buna

Factori de risc: stapanirea procesului de finisare a pieselor de mobilier

Recomandari: realizati mai intai piese simple, gen masute de cafea, pentru a va forma mana si a intelege exact tehnica de lucru.

Realizarea de mobilier din tevi PVC - un exemplu de succes

Intr-o comuna situata la 60 km de Bucuresti, Ciprian Lazar produce mobilier. Nu din lemn, nici din pal melaminat, ci din tevi din PVC, cum sunt cele folosite in instalatii. Sub mainile sale, 6 metri de teava si 16 fitinguri (coturi si teuri) se imbina frumos si se transforma usor-usor, in numai doua ore, intr-o masuta cocheta de cafea, ce poate da stralucire oricarei sufragerii.

„Instrumentele mele de baza sunt ruleta si ferastraul”, spune Ciprian. „Cat despre designul pieselor, asta tine doar de imaginatie. Odata ce ai facut primele piese, iti dai seama ca ai putea construi orice iti trece prin cap.” Si, intr-adevar, pe agenda lui de lucru se afla proiecte dintre cele mai diverse: etajere, cuiere, biblioteci, suporturi pentru prosoape, mobilier de terasa, ba chiar fotolii si canapele.

Daca spunem si ca profitul la sfarsitul unei zile de lucru este de cel putin 150 de lei, atunci in mod logic se naste intrebarea: ce afacere poate fi mai atractiva?

Afaceri profitabile in 2018: cum se realizeaza o piesa de mobilier

“Practic, orice piesa de mobilier de acest tip este, de fapt, un cadru realizat din tevi si fitinguri, caruia i se ataseaza diverse alte elemente – i-ai pus o placa de geam, ai obtinut o masuta; i-ai pus perne invelite in tapiterie, ai obtinut o canapea; i-ai pus rafturi, ai obtinut o biblioteca etc.”, explica Ciprian Lazar. „Peste 80% din activitate inseamna, asadar, sa construiesti acest cadru, conform indicatiilor din schita viitoarei piese. Practic, totul este ca un joc in care nu trebuie decat sa debitezi tevile, sa le imbini cu ajutorul fitingurilor si sa faci apoi o finisare de ansamblu.

Finisarea e importanta, pentru ca, dupa ce ai terminat cadrul piesei, trebuie sa-i dai un aspect mai comercial, adica toate suprafetele lui sa fie netede si colorate uniform.

Asta se face prin vopsire – o operatie mai sensibila, care e de preferat sa se execute intr-un spatiu deschis, ca sa nu se acumuleze vapori. Scopul este sa obtii un aspect fara imperfectiuni si pentru asta trebuie sa stapanesti cateva lucruri – de exemplu sa stii sa aplici corect vopseaua, fara sa strici stratul precedent si, totodata, fara sa faci risipa. Iti trebuie o oarecare perioada de antrenament.”

Afacere cu mobilier - un start imediat

„Am demarat afacerea in 2002. Mi-a placut simplitatea ideii, precum si faptul ca nu aveai nevoie de experienta ca sa te-apuci de treaba. De altfel, tin minte ca la numai cateva zile dupa ce primisem documentatia deja facusem prima piesa, o masuta. Debitarea tevilor la dimensiunile necesare a durat mai putin de o ora, dupa inca 10 minute aveam deja construit cadrul, apoi finisarea completa a mai durat vreo ora si jumatate. Atunci mi s-a parut ca a iesit super, acum spun ca a iesit binisor.

Problema cea mai mare atunci, la inceput, a fost aprovizionarea cu coturi si teuri. Aveam adresa furnizorului, dar am zis sa iau ce gasesc la magazinele si depozitele din zona mea, ca nici n-aveam nevoie de prea multe bucati.
Am descoperit atunci ca tevi se mai gasesc, dar cu fitingurile e mai greu. Motivul, paradoxal, e ca tie iti trebuie unele foarte simple, fara filet, fara garnitura de etansare, fara alte elemente.

Am gasit coturi si teuri, dar sunt de tip usor (prea fragile) sau din polipropilena (se imbina prin termosudare, n-ai ce face cu ele). Asa ca am cautat furnizori care ofera fitinguri de tip greu – acestea sunt cele potrivite – si care, in plus, pot face si la comanda, daca vrei ceva mai special.

Pe piata ar mai fi si fitinguri aduse din import, foarte potrivite ca forma si aspect, doar ca sunt prea scumpe. Si cum la o masuta obisnuita iti trebuie 16 bucati, asta se simte imediat la cheltuieli si, implicit, la marja profitului.”

Realizarea de mobilier din tevi PVC: cine sunt clientii

„Primele trei luni am lucrat numai pentrucunostinte, aproape numai masute de cafea pentru ca stapaneam deja foarte bine proiectul si aveam si cerere. Dupa care am diversificat – ba niste rafturi pentru debara, ba un cuier, ba o bancheta pentru terasa, dar tot masutele au ramas de baza. In toamna trecuta, am mers si pe colaborari cu doua magazine de mobila din Bucuresti, pentru partea de vanzare, si am fost foarte multumit. Piesele se vand bine, pentru ca, daca le lucrezi cu atentie si le finisezi frumos, capata un aspect foarte interesant; se vede imediat ca sunt altceva decat ce gasesti in mod obisnuit pe piata.

Concurenta vine dintr-o singura directie, de la produsele din tevi de metal. Pe piata,sa zicem, gasesti o masuta cu cadru din teava neagra si placa de geam la pretul de 270 de lei. Eu pot sa fac o masuta practic identica, folosind tevi din PVC, si s-o dau cu 150, in conditiile in care materialele ma costa maximum 50%. Plus ca PVC-ul, care-i un plastic pana la urma, e mai prietenos, nu-i asa de greu ca metalul si se intretine foarte usor.

Exista insa alte produse unde nu ai concurenta, de exemplu proiectul pe care incerc acum sa-l pun la punct – un set complet de mobila de sufragerie, realizat in intregime din tevi si fitinguri, asa cum am vazut pe un site american: canapea cu trei locuri, doua fotolii, masuta de cafea, biblioteca, suporturi pentru plante – toate vopsite intr-o culoare deschisa si cu tapiterie asortata. Asa ceva chiar ca nu exista pe piata romaneasca.

Dar, repet, finisarea e foarte importanta. Poate ca atunci cand vezi prima data un fiting, asa cum il iei de la furnizor, te gandesti ca-i cam inestetic (e murdar, mai are bavuri), dar operatia de finisare, cu slefuire si vopsire, ii da o cu totul alta fata. Plus ca poti face o mie si-una de combinatii: de exemplu, am incercat la un moment dat ceva de efect – invelirea tevilor in folie autoadeziva de culoare deschisa (crem), pastrand fitingurile negre. A iesit perfect.

Ce nu am incercat inca a fost sa lucrez cu tevi indoite la cald. Daca ajungi sa stapanesti bine procesul, atunci chiar ca nu mai ai limite, poti sa faci ce vrei si sa te inspiri de oriunde.”

Citeste si articolul: Start in afaceri - mobilier personalizat pe comanda




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: mobilier pvcafaceri profitabile 2018realizare mobiliermobilier tevi pvcafacere cu mobila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 31 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]