Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile de familie: 7 elemente cheie pentru atingerea succesului

de Idei de afaceri 17 Oct. 2016 6227
4.22 din 16 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit unui studiu realizat de compania Ernst&Young intitulat "Staying power: how do family businesses create lasting success?" afacerile de familie sunt dedicate inovarii, se concentreaza pe crestere prin formarea de noi talente, diversificarea productiei si procese de business mai eficiente. Multe dintre afacerile de familie din Romania se afla in procesul de succesiune la generatia a doua.

Raportul are la baza 1.000 de interviuri si raspunsurile primite din partea celor mai mari 25 de afaceri de familie din fiecare dintre cele mai mari 21 de piete la nivel global.

Asadar, conform studiului, iata cele 7 elemente cheie identificate pentru atingerea succesului:

1. Afacerile de familie de succes acorda importanta succesiunii

87% din respondenti au identificat in mod clar cine este responsabil pentru procedurile de succesiune, ceea ce inseamna ca procesele de gestionare a tranzitiei, si a posibilelor urgente aparute in acest proces, sunt bine stabilite.

2. Afacerile de familie promoveaza femeile in pozitii de conducere

La nivel global, 70% dintre respondenti iau in considerare numirea unei femei ca viitor CEO. In medie, cinci femei ocupa pozitii manageriale de top in cadrul companiei, iar patru sunt in curs de pregatire pentru pozitii de leadership. Mai mult de jumatate dintre afaceri (55%) au cel putin o femeie in consiliul de administratie.

3. La nivel de guvernanta, familia e pe primul loc

Majoritatea firmelor respondente (90%) dispun de un consiliu functional de directori, iar cele mai multe dintre aceste consilii includ membri de familie. Aproape jumatate dintre consilii (48,6%) sunt compuse exclusiv din membri de familie, si doar 28% dintre ele au in cadrul lor un numar egal sau mai mare de membri cu drept de vot care nu fac parte din familie.

4. Comunicarea si disputele constructive duc la o afacere sanatoasa

90% dintre participantii la studiu afirma ca se intalnesc cu regularitate cu familia sau cu actionarii pentru a discuta problemele de afaceri, iar 64% dispun de un consiliu de familie care se intruneste cu regularitate.

5. Brandingul afacerii de familie genereaza incredere

76% la suta dintre respondenti declara ca isi pozitioneaza business-ul ca afacere de familie in materialele publicitare, pe site-urile web, in social media, comunicate de presa si/sau alte materiale promotionale.

6. Sustenabilitatea este apreciata de afacerile de familie

Respondentii au declarat ca apreciaza si implementeaza practicile de responsabilitate sociala corporativa (CSR) si sustenabilitate, peste 50% afirmand ca sunt dedicati practicilor CSR, iar un impresionant procent de 81% sunt angajati in acte filantropice. In plus, 85% dintre companii dispun de un cod de etica, 47% opereaza o fundatie si 37% afirma ca isi vor creste activitatile filantropice in 2015.
    
7. Spectrul riscurilor informatice

Cei mai multi respondenti (75%) declara ca au multa si foarte multa incredere in faptul ca afacerea lor abordeaza eficient problema riscurilor informatice. 85% dintre respondenti afirma ca se asteapta la o crestere a cheltuielilor pentru protectia informatica. 25% dintre liderii de afaceri de familie nu stiu cum le pot afecta riscurile informatice afacerea pe care o conduc. Dintre cei care constientizeaza riscurile informatice, 55% cred ca aceste riscuri sunt moderate sau mari.

Sursa: www.eyromania.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri de familieafaceri de succesafaceri profitabilebranding

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 5 - 16 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

10 afaceri profitabile pentru femei. Idei geniale pentru anul 2018

de Alina Constantinescu
08 Ian 2018
Daca esti in cautarea unor idee de afaceri pentru femei cu sanse reale de succes avem ca pentru tine cate propuneri ideale pentru 2018. Se pot...

Afaceri profitabile la tara. Ghidul unui business de succes

de Idei de afaceri
23 Nov 2023
Lavanda (levantica) este o planta aromatica si medicinala cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Se gaseste sub forma de ulei, tinctura, ceai sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]