Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business recreativ: Poligonul de airsoft

de Banila Silviu Marian 11 Iul. 2013 8484
4.1 din 42 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un pistol airsoft decent, de agrement, semi-automat, costa in jur de 260 de lei, pachet in care intra arma in sine, ochelarii de protectie, bilele si manualul de instructiuni (capsula CO2 se cumpara separat cu 4 lei).

Vorbim despre un sport relativ nou in Romania si foarte amuzant, cat timp ramane un sport: trasul la tinta cu pistolul airsoft. Subsemnatul detine o asemenea jucarie, un “Ruger P345” de 6 mm, semi-automat, cu magazie de 15 bile de plastic. Intr-adevar, o asemenea distractie poate fi extrem de relaxanta si nu face rau nimanui, daca te afli la poligon.

Va voi vorbi in cele ce urmeaza despre un business mai putin obisnuit pentru puristi: inaugurarea unui poligon de airsoft; un asemenea pistol din plastic si metal poate fi periculos, daca nu il manevrati conform normelor de siguranta. Dupa cum spun specialistii, cand deschizi un asemenea poligon, trebuie sa urmezi LITERA LEGII! Airsoft-ul este amuzant, dar reprezinta o activitate periculoasa, de care multi amatori de replici dupa armele adevarate in format de agrement sunt foarte atrasi (de aici si potentialul business-ului).

Partea buna este ca vei avea profit. Partea proasta este investitia destul de sensibila. Pistolul cu bile BB gun reprezinta un standard la poligonul airsoft. Daca nu stii ce materiale sa folosesti la constructia poligonului, apeleaza la specialisti.

Echipamentele de protectie sunt multiple: casti, cotiere, veste, un spatiu care sa aiba vad, sa fie ferit de eventualii curiosi. Riscul ranirii trebuie sa fie nu MINIM, ci ELIMINAT. De aceea, legea trebuie respectata intru-totul.

Pentru un poligon adevarat, ai nevoie de saci de nisip si panouri din lemn, care sa creeze un loc izolat. Poti folosi insa si asemenea materiale de constructii de la fiare vechi, in stare acceptabila (poligonul va avea un aspect mai “retro”).

O curte uriasa, un poligon abandonat, un teren vast, aici poti monta tintele de poligon si pe viitor poti organiza adevarate “razboaie”, similare celor cu paintball, doar ca in acest caz, pericolul este urias si aveti nevoie de protectie maxima. Tine cont ca ai nevoie de aprobarile necesare.

De asemenea, poti folosi transee si alte elemente army. Apeleaza si la cauciucuri, tevi, mese, saci de nisip sau alte elemente solide, pentru un scenariu “post-apocaliptic”. Daca investitia ti se pare de bun augur, cumpara si masini de fum, embleme pentru echipe si alte elemente creative.

Terenul seamana cu unul de paintball si poti executa ambele activitati pe aceeasi proprietate, acesta fiind un mare avantaj. Poti construi buncare din vechi asezaminte si alte “corturi” de armata.

Un asemenea poligon ar trebui sa fie inconjurat de copaci. Asigura-te ca in jur nu sunt animale. Cu siguranta nu vrei sa ranesti bichonul vreunui iubitor de animale! De asemenea, asigura-te ca acel teren poate fi identificat ca un poligon de airsoft si nu o proprietate publica. In acest sens, monteaza la intrare anumite panouri si alte elemente de recunoastere.

Armele airsoft sunt “jucarii” cu aer comprimat, care propulseaza proiectile de mici dimensiuni cu o viteza apreciabila. Ele sunt proiectate ca replici ale armelor reale si ESTE INTERZISA FOLOSIREA LOR IN SCOPURI DE AMENINTARE, TOCMAI DIN CAUZA ASPECTULUI FOARTE REALIST.

Armele airsoft sunt copii fidele ale armelor si echipamentelor folosite de fortele armate sau de catre politie, de aceea se numesc si REPLICI. Ele nu pot fi modificate pentru a servi ca arme de foc sau neletale.

Replicile air-soft sunt de trei tipuri, din punct de vedere al modului de propulsie a bilei BB: pe baza de gaz (CO2, green gas sau red gas (propan cu cantitati diferite de lubrifiant siliconic in compozitie, gaz 134a sau un alt tip de gaz); pe baza de arc (aerul este comprimat, printr-o duza, cu ajutorul unui mecanism cu arc si piston actionat manual), denumite si spring-uri sau spring-ere; cu propulsie electrica (contin sisteme mecanice care utilizeaza motoare electrice pentru a actiona un piston cu arc (aceste replici sunt cunoscute si ca AEG-uri).

Armele air-soft sunt considerate arme-jucarie, nu aveti nevoie de permis pentru ele, dar trebuie sa aveti 18 ani impliniti. Ele sunt destinate AGREMENTULUI, nu autoapararii si nu le puteti folosi impotriva oamenilor sau animalelor; armele sunt transportate intr-o cutie speciala sau husa, geanta, intotdeauna descarcate.

Replica airsoft poate fi folosita in locuri special amenajate si la jocurile organizate, pentru a se evita eventualele accidentari. Ochelarii de protectie sunt vitali in acest sport.


Tags: airsoftafacere airsoftafaceri airsoftafaceri originale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.1 din 5 - 42 voturi.

Articole conexe

Aventuria.ro - Afaceri originale, made in Romania!

de Maria Nicutar
21 Nov 2013
Aventuria este site-ul fondat de un antreprenor roman, platforma unde oricine isi poate gasi echipamentul potrivit pentru transportul bagajelor,...

Afaceri originale: Lingura Liftware va schimba viata multor persoane

de Matei Antonescu
17 Sep 2013
Lingura Liftware reduce tremorul utlizatorilor ei, fie ca este vorba despre persoane cu dizabilitati sau persoane afectate de Parkinson. In cele ce...

Afaceri originale, afaceri profitabile - Cum devii consultant Feng Shui?

de Ilinca Dobrescu
11 Sep 2013
Feng Shui... o arta uitata de multe persoane si descoperita de multe altele. In cateva cuvinte, cand discutam despre Feng Shui, luam in calcul ideea...

Idei de afaceri originale - Va dam doua surse de inspiratie!

de Ilinca Dobrescu
16 Oct 2012
Astazi descoperim alte doua idei de afaceri originale si care ne servesc drept sursa de inspiratie. Ele ne inspira cand vrem sa venim cu o idee de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]