Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castiga bani din turism cu propria ta pensiune!

de Botezatu Razvan 28 Apr. 2017 6154
3.58 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doriti sa porniti o afacere pe cont propriu, chiar daca dispuneti de un capital limitat? Solutia va este la indemana. Infiintarea si administrarea unei pensiuni turistice, in mediul rural, reprezinta exact acest gen de afacere. Un sprijin important pentru demararea si dezvoltarea afacerii dvs. il reprezinta programele de finantare, tot ce trebuie sa faceti este doar sa depuneti proiectul.

Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR) pune la dispozitia celor interesati doua tipuri de finantari nerambursabile pentru infiintarea unor pensiuni agroturistice. Este vorba de submasurile 6.2 si 6.4. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat deschiderea sesiunilor de primire a proiectelor in perioada 3 mai-31 iulie 2017.

Un antreprenor din satul Vitanesti, comuna Bolotesti (judetul Vrancea) a reusit sa obtina fonduri europene nerambursabile pentru constructia unei pensiuni.

Situata de-a lungul DN2D, care face legatura intre Focsani si Brasov, la aproximativ 25 de kilometri de resedinta judetului Vrancea, pensiunea construita prin acest proiect a fost amplasata intr-un cadru natural atractiv, la poalele de sud-est ale Magurii Odobesti.

Ideea proiectului a pornit de la faptul ca beneficiarul detinea un teren in comuna Bolotesti si s-a gandit ca cea mai buna utilitate pe care putea sa i-o dea ar fi fost construirea unei pensiuni.

Activitatea principala a proiectului a constat in construirea si dotarea pensiunii. Aceasta este formata din zece camere single si duble, cu baie proprie avand cabina de dus si uscator de par, minibar, aer conditionat, cablu TV LCD, internet Wi-Fi, balcon, parcare si room service.

Pensiunea Leonardo isi intampina vizitatorii cu un restaurant unde acestia pot servi micul dejun sub forma de bufet suedez, cu meniu specific romanesc. De asemenea, turistii se pot bucura la pranz si cina de specialitatile pregatite zilnic din produse proaspete in bucataria proprie. Pensiunea poate fi si gazda primitoare pentru organizarea diverselor tipuri de evenimente, in functie de cerintele clientilor.

Construirea si darea in functiune a pensiunii sustin dezvoltarea comunei prin turistii pe care aceasta ii atrage, participand totodata la cresterea contributiilor la bugetul local. In opinia antreprenorului, succesul proiectului consta in faptul ca se ocupa personal de pensiune si de buna desfasurare a tuturor activitatilor.


Sursa: Publicatia "Bune Practici", RNDR, Anul II, nr. 23, iulie 2015


Tags: pensiune turisticafonduri europeneafacere la tarafonduri nerambursabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]