Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Centrul de reciclare a hartiei - o afacere eco profitabila

de Andrioae Ruxandra 06 Sep. 2017 12867
4.65 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este de ajuns sa privim in jurul nostru si sa ne dam seama ca oamenii vor sa protejeze natura, conservand astfel resursele naturale si minerale. O astfel de idee care sa protejeze mediul inconjurator presupune sa stii unde sa transporti hartia utilizata si sa poti opera masinariile de procesat hartia.

Mai intai, trebuie sa faci analize de piata, care iti vor demonstra daca ideea ta de afacere este fezabila. 
 
Trebuie sa te intrebi:
- Cum vor beneficia clientii mei de afacere?
- Cine sunt clientii mei si cat de mult potential au?
- Ce este unic la afacerea mea, astfel incat cumparatorii sa imi faca vanzare?
 
Trebuie sa stii daca exista companii in zona ta care iti vor cumpara produsele. Hartia reciclata poate fi folosita pentru fabricarea ziarelor, a bancnotelor financiare, a cartoanelor de oua, pentru servetelele de hartie si pungile pentru cumparaturi.
 
Majoritatea companiilor se mandresc ca recicleaza hartia, iar tu poti lua legatura cu ele, astfel incat sa le devii furnizor. Multe afaceri incep doar cu ceea ce au, ca apoi sa se extinda gradat. Afacerea ta va creste in functie de investitiile tale. 
 
De asemenea, vei avea nevoie de masinarii de reciclare, care sa treaca hartia prin procese chimice si sa o transforme in hartie noua, sa o curete si sa o decoloreze. Pe de alta parte, poti colecta hartia utilizata si s-o sortezi chiar tu, ca apoi s-o lasi in cel mai apropiat centru de reciclare. Odata incheiat procesul de reciclare, vei putea vinde hartia.
 
Vei avea nevoie de echipamente, materiale si furnizori, marketing si advertising, costuri operationale si cheltuieli, separarea cheltuielilor personale si rezerve economice. Sa nu uitam de planul de afaceri, care trebuie sa includa toate detaliile despre afacere, inclusiv numele si numarul angajatilor, scopul si modul prin care iti vei atinge obiectivele. Trebuie sa retii si faptul ca nu toate tipurile de hartie sunt reciclabile si trebuie sa fii capabil sa le diferentiezi.
 
Tipuri de hartie reciclabila:
- plicuri de hartie, formulare, hartie pentru xerox, hartie colorata, hartie pentru imprimanta, brosuri, pliante, reviste (dar nu cele lucioase), carti, dosare si coperti.
 
Tipuri de hartie nereciclabila:
- post-it-uri, hartie de carbon, coperti cu invelisul de plastic, celofan, reviste lucioase, hartie de ceara, pahare de hartie, servetele, batiste din hartie, prosoape de hartie si timbre.
 
Pentru ca afacerea ta sa supravietuiasca, trebuie sa ai un profit crescut si sa fii atent la schimbarile din industrie. De asemenea, trebuie sa ai un loc special amenajat in care sa duci materialele reciclabile. 
 
In concluzie, trebuie sa incepi cu resursele pe care le ai si sa tii cont de planul de afacere. Reciclarea hartiei este o afacere profitabila, iar afacerea ta va depinde de competenta ta ca antreprenor si de  munca depusa.

Intrarea in industria productiei de hartie reprezinta un pas important pentru orice antreprenor. Indiferent daca hartia este fabricata manual sau prin intermediul masinilor, este esential sa ai anumite abilitati daca iti doresti sa ai o fabrica de hartie.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacerireciclare hartieafaceri reciclareafaceri ecomediuafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]