Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Compania de taximetrie, o afacere de succes

de Alexandra Popescu 28 Aug. 2014 9685
3.78 din 37 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot mai multi oameni au inceput sa foloseasca transportul public, deoarece pretul carburantilor este in crestere, iar poluarea mediului la fel, ceea ce inseamna ca masinile proprii sunt lasate in parcare. Dar, din aceste cauze, utilizarea serviciilor de taximetrie a crescut in ultimul timp.

 
O afacere de taxi este o potentiala societate profitabila in care poti investi mai ales daca locuiesti in oras si exista o multime de oameni care au nevoie de aceste servicii. 
 
O firma de taxi este o idee buna mai ales ca in zilele noastre oamenii sunt constienti de avantajele transportului public in detrimentul masinilor personale. Acum, daca stam bine sa ne gandim, in Bucuresti este mai bine sa iei un taxi decat sa consumi un rezervor de benzina atunci cand orasul este foarte aglomerat. 
 
Pentru o astfel de afacere, iata si cateva sfaturi!
 
Taxiurile
Pentru o astfel de firma, trebuie sa decizi ce model de masina vei folosi, dar este bine sa te interesezi, mai intai, la agentia ta de licentiere, deoarece pot exista anumite tipuri de masini care trebuie utilizate de catre companiile de taxi. Operatorii unei afaceri de taxi pot alege daca vor cumpara masini la mana a doua sau vor achizitiona unele noi pentru afacerea lor (cel mai indicat este sa le achizitioneze la mana a doua, pentru ca sunt mult mai mici costurile). Daca doresti sa cumperi unele noi, atunci trebuie sa ai un capital de pornire mult mai mare. Insa poti verifica programele de finantare pentru aceasta afacere. 
 
Intretinerea masinilor de taxi va reprezenta o cheltuiala mai mare, asa ca mai bine gaseste un mecanic care sa poata repara si asigura intretinerea autovehiculelor in mod regulat. 
 
Cerinte importante
Va trebui sa ai toate aprobarile institutiilor statului inainte de a incepe operatiunea afacerii de taxi. Cerintele legale pentru o astfel de afacere pot varia de la un loc la altul, deci este bine sa mergi la o institutie autorizata pentru a avea o lista completa a documentelor si permiselor de care ai nevoie. Cerintele operationale sunt la fel. 
 
Vei mai avea nevoie si de un garaj pentru a tine in el taxiurile care nu sunt in uz. Este bine sa infiintezi si o linie telefonica pentru ca oamenilor sa le fie mai usor sa te contacteze atunci cand au nevoie de serviciile companiei. De asemenea, trebuie sa angajezi taximetristi si dispeceri. Asigura-te ca soferii angajati au grija de masinile tale si ca au licenta pentru a lucra si conduce astfel de vehicule. 
 
Sursa: startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afaceriafaceri de succestaximetrietaxiafacere taxidispecer taxi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 5 - 37 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]