Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Idei de afaceri

Crescatoria de sturioni: caviar, turism si afaceri colaterale

de
2545 1 05 Mar. 2014
Afacerea zilei


59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes

5
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Crescatoria de sturioni: caviar, turism si afaceri colaterale

La Tiraspol, un om de afaceri a creat una dintre cele mai mari crescatorii de sturioni din Europa. Caviarul obtinut se vinde cu o mie de dolari kilogramul si ajunge pe piete aflate la zeci de mii de kilometri distanta de Republica Moldova. Pestii sunt crescuti la o ferma dotata cu cele mai noi tehnologii si ating marimea unui om, asa ca nu doar cumparatorii, ci si turistii sunt atrasi de crescatorie, informeaza site-ul moldovean Fermierul.

Totul a inceput acum opt ani, cand a fost construita prima hala pentru cresterea sturionilor. Astazi complexul arata mai mult a uzina, decat a crescatorie de pesti - este "o adevarata fabrica de facut bani", spun specialistii in domeniu. Afacerea se intinde pe sapte hectare de teren, are sapte hale pentru recircularea apei, cresterea si reproducerea pestelui, bazine cu o capacitatede 30-100 tone de peste si laboratoare dotate cu tehnologii de ultima generatie. In fiecare an, aici pot fi produse cate cinci tone de caviar si 50 de tone de peste. Cel putin, asta se prevede pana in 2019, iar in prezent, anual, se obtine o tona de icre negre.

Potrivit specialistilor, in categoria sturionilor se inscriu mai multe specii: morun, cega, nisetru, pastruga etc. Iar denumirea de "caviar" nu poate desemna decat icrele de sturion conservate cu sare, cele provenite de la alte specii de peste pot fi denumite doar "inlocuitor de caviar".

In conditiile in care sturionul este amenintat cu disparitia, cresterea acestuia in ferme special amenajate a devenit o afacere foarte profitabila in toata lumea, dar si extrem de costisitoare. Astazi, pe piata internationala, cererea pentru carnea de sturion si, mai ales, pentru icrele acestuia a depasit de aproape zece ori oferta. Anual, solicitarea de caviar este de 1.200 de tone, in timp ce oferta se limiteaza la doar 180 de tone. Pe piata din Republica Moldova kilogramul de sturion se vinde cu 10-12 euro, iar cel de icre costa 1.000 de dolari. in Occident, insa, pretul caviarului creste de cinci-sase ori.

In restaurantele de lux din marile capitale ale lumii, o portie de 30 de grame de caviar de sturion costa circa 150 de euro, insa exista varietati de caviar al caror pret atinge 300 de euro pentru aceeasi cantitate, in functie de aroma, consistenta si culoare. Asta ar insemna ca pretul ajunge la circa 10.000 de euro per kilogram.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV


Aceasta metoda revolutionara ii permite copilului dvs sa invete la perfectie limba engleza Apelati la aceasta metoda si bucurati-va in scurt timp de progresele spectaculoase ale copilului dvs • fixare profunda a informatiilor • vocabular bogat • exprimare corecta si eleganta exact ca a unui vorbitor nativ de engleza ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Sturionul este un peste longeviv. In captivitate acesta atinge varsta de maturitate la opt ani. Pana atunci, insa, pestele are nevoie de hrana si de un mediu prielnic, care inseamna apa filtrata si cu o temperatura constanta care nici vara, nici iarna nu depaseste 18 grade Celsius. Pentru a raspunde acestor cerinte, crescatoria de sturioni de la Tiraspol e dotata cu tehnologii moderne daneze, germane, belgiene, rusesti, japoneze, dar si locale. Pestele este hranit cu furaje aduse din Olanda.

Pe langa producerea caviarului, complexul prelucreaza circa 650 de tone de produse din peste anual. In total, aici sunt fabricate circa 117 tipuri de produse din peste afumat, sarat, uscat etc. Este o activitate care asigura compania cu venituri constante, iar pe cei 130 de angajati - cu locuri de munca.

Turism si alte afaceri colaterale

Crescatoria de sturioni de la Tiraspol starneste curiozitatea oamenilor. O multime de doritori din toate colturile republicii vin sa viziteze ferma pentru a vedea cum este intretinut in captivitate pestele a carui lungime atinge statura unui om si cum sunt prelucrate unele dintre cele mai scumpe rafinamente culinare, icrele negre.

O alta afacere colaterala, dar la fel de profitabila, pe care intentioneaza sa o lanseze proprietarii fermei este prelucrarea pielii de sturion. Centuri, portofele, genti si chiar pantofi din acest material reprezinta o noua tendinta in lumea modei de lux, concurand la pret si calitate cu cele de sarpe sau de crocodil. Un decimetru de piele de sturion costa circa zece euro, aceasta e rezistenta la umiditate, se imbiba doar cinci-sapte procente cu apa si poate fi colorata in aproape cinci mii de nuante.

O alta afacere care poate fi pusa pe roate la crescatoria de peste este cleiul din sturion. Folosit la restaurarea icoanelor, a picturilor si a mobilei, acesta este foarte scump. Cu un continut de 80 de procente de proteine, adezivul natural ofera lemnului o durabilitate de peste 160 de ani. Spre deosebire de alte cleiuri de origine animala, cel de sturion adera foarte bine si are o vascozitate scazuta.


Tags: crescatorie de sturionicaviartiraspolrepublica moldovaafaceri colaterale

Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Crescatoria de sturioni: caviar, turism si afaceri colaterale
Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

Om de afaceri, caut idei geniale in care sa investesc.

Intrebare: Buna ziua. Sunt dispus sa sustin financiar dezvoltarea unor idei si proiecte de afaceri cu potential de anvergura. Implicarea mea va fi preponderent financiara, resursele mele de timp fiind limitate. Propunerile primite vor fi supuse acordului de confidentialitate.

Raspuns: buna ziua, suntem o firma de software si avem 3 produse pentru care am avea nevoie de investitie...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii1 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
STEFAN CONSTANTIN 2017-01-27 20:33:05
ma intereseaza sa cumpar caviar sau sturioni gata de a produce

Citeste Raportul Special GRATUIT
Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi
Afacerea ta de succes: cum obtii finantarea dorita
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2018




Descarca Alerta

 

IDEI de AFACERI
Club manager.ro




Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Descarca GRATUIT
"Finantarea unei afaceri. Trucuri si sfaturi"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016