Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ramelor - o afacere pe cat de neconventionala, pe atat de profitabila

de Andrioae Ruxandra 29 Iul. 2014 4820
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O ferma de rame poate fi usor de intretinut si poate aduce un venit pe masura. Desi aceasta afacere nu este una tipica, poate fi profitabila, deseurile ramelor fiind vandute ca fertilizator.


Reziduurile ramelor reprezinta un compus natural care are loc dupa ce acestea mananca deseurile din sol, iar apoi le elimina. Daca nu stii nimic despre viermicultura, afla ca nu ai nevoie de prea multe lucruri, in afara de materie organica si de larve de rame.
 
Cand ai depozitat larvele de rame, trebuie sa le verifici in fiecare zi pentru a te asigura ca ramele cresc in totalitate. Ele nu trebuie sa se strecoare prin gaurile de aerisire, dar daca se intampla, ingroapa-le in pamant. Pentru a avea o afacere de succes, ai grija ca pamantul sa fie umed mereu. Nu uita ca ramele trebuie depozitate la temperaturi scazute, si nu ridicate, pentru ca altfel vor muri. 
 
De cateva ori pe saptamana trebuie sa hranesti ramele. Hrana acestora poate consta in coji de oua, coji de fructe, coji de legume sau bucati de hartie. Dupa cateva luni, ramele vor manca atat de mult incat vor avea in jurul lor foarte multe reziduuri, iar atunci este timpul sa colectezi excrementele.
 
O metoda de recoltare este aceea de a plasa hrana intr-un colt al recipientului timp de o saptamana inainte de recoltare. Ramele vor invata rapid sa ajunga spre locul hranei, astfel ca vei  putea sa culegi excrementele fara sa fii nevoit sa separi ramele de pamant. Reziduurile vor fi puse in pungi de plastic si ferite de lumina pentru a fi vandute ca fertilizatori.
 
Dupa ce ai recoltat excrementele ramelor, asigura-te ca ai un nou recipient si o materie organica noua ca sa poti continua cresterea ramelor. In timp, vei adauga noi larve pentru a creste productia de excremente. 
Ramele se vor inmulti rapid si in curand vei avea mai multe rame cu care sa poti continua productia. 
 
O alta oportunitate de afacere privind ramele poate fi cresterea acestora pentru pescuit. Daca detii un magazin cu articole pentru pescuit, poti integra la vanzare si o parte din productia ta cu rame.
 
Pentru ca afacerea sa functioneze conform legislatiei in vigoare, trebuie sa fie inregistrata la Registrul Comertului, e necesar sa obtii un certificat de producator si autorizatia de mediu.
 
Sursa: www.ehow.com
 


Tags: afaceriafaceri micirameafaceri ramecrestere rameviermiculturarame pescuitafaceri inedite

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]