Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ratelor si a gastelor pentru productia de ficat gras

de Ideideafaceri.ro 07 Oct. 2011 13543
4.13 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile de infiintare de ferme pentru cresterea gastelor si a ratelor se dovedesc unele dintre cele mai profitabile din perspective productiei de ficat gras. Acesta este un produs zootehnic cu o mare valoare, produs a carui savoare este unanim apreciata.

Ficatul gras se obtine prin indoparea anumitor rase si hibrizi de rate si gaste. Indoparea se face de obicei cu porumb, prin folosirea caruia grasimea se depoziteaza in ficat.

Datorita continutului sau ridicat in amidon si sarac in proteine si colina, care au rol important in migrarea grasimilor din ficat in tesuturile periferice, in celulele hepatice apar inclusiuni lipidice in citoplasma, mai intai la periferia lobilor hepatici (dupa prima saptamana de ingrasare), apoi in centrul acestora (dupa a doua saptamana de indopare), pentru ca in final (dupa a treia saptamana de indopare) sa cuprinda toate celulele.

Daca indoparea se prelungeste prea mult, vacuolele lipidice pot sa sparga peretii celulelor, conducand la obtinerea unui ficat gras de calitate inferioara, care pierde multa grasime la gatit.

Ca urmare a ingrasarii ficatului (steatozei hepatice) si pe masura ce stadiul sau de ingrasare progreseaza, creste foarte mult continutul lui in lipide, scade continutul in glucide si se mentine constant nivelul protidelor.

Aproape 80% din productia lumii in materie de ficat gras este realizata de Franta cu Ungaria, Bulgaria si Spania, de asemenea mari producatoare. Piata ficatului gras de gasca este dominat de doua tari: Franta si Ungaria, care totalizeaza peste ¾ din productia si consumul mondial.

Si Romania, ca si tarile vecine, poate produce si comercializa in mod eficient ficat gras de rata si gasca, atat pentru consum intern, cat si pentru export, unde cerintele sunt in continua crestere.

Aflati toate informatiile specializate de care aveti nevoie pentru a va demara o afacere de crestere a ratelor si a gastelor pentru productia de carne, oua, ficat gras si pene in ghidul realizat de experti in acest domeniu. Ghidul este disponibil aici.




Tags: crestere ratecrestere gasteficat grasficat gras gasteficat gras rateafaceri ficat gras

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]