Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a reusit un antreprenor din judetul Neamt sa isi deschida propria pensiune turistica

de Alina Constantinescu 22 Aug. 2017 4714
3.38 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Moldova, respectiv in judetul Neamt, istoria se impleteste cu legenda. Aceasta zona este cunoscuta in primul rand pentru renumitele manastiri: Agapia, Varatec, Neamt, Secu, Sihastria, etc. La fel de importante sunt si Manastirea Bistrita, Durau precum si schiturile Sihla, Icoana Noua, Icoana Veche, Vovidenia, Carbuna, care se incadreaza perfect intr-un cadru natural de exceptie. De asemenea, foarte aproape este si Parcul National Ceahlau.

Asadar, Apintiloaie Mircea Ioan din comuna Dobreni, judetul Neamt, s-a gandit sa acceseze fonduri europene prin masura 313 "Incurajarea activitatilor turistice" si sa isi deschida propria pensiune.

Titlul proiectului: Construire pensiune turistica Beatriz
Proiect finantat prin Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”
Buget total: 400.000 euro
Finantare nerambursabila: 200.000 euro
Cofinantare (contributia beneficiarului): 200.000 euro
Teme abordate: dezvoltarea/diversificarea  serviciilor  turistice  si  valorificarea potentialului turistic, calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale.

Ideea dezvoltarii unei afaceri in turism a fost asadar inspirata de aceste obiective turistice foarte importante pentru spiritualitatea si cultura romanilor, dar si de faptul ca in apropiere nu mai existau alte pensiuni. Pensiunea Beatriz este gazda ideala cu orice ocazie, atat pentru turism cat si pentru afaceri.

Este situata intr-un cadru pitoresc, la 10 km de orasul Piatra Neamt, intr-o zona de agrement, departe de aglomeratia orasului.
Cu finantarea obtinuta, camerele pensiunii au fost dotate cu mobilier, iar bucataria a fost si ea dotata complet cu echipamentele necesare.

Pensiunea are restaurant, sala de conferinte, sala de jocuri (ping-pong, table, etc.), gradina, foisor si locuri de joaca pentru copii, teren de tenis si de fotbal.

Capacitatea pensiunii este de 18 locuri de cazare, iar restaurantul are o capacitate de aproximativ 50 de locuri.

Pentru ca proprietarii doresc sa atraga turistii pasionati de sport, datorita pozitiei sale, Pensiunea Beatriz Dobreni ofera posibilitatea de a face ciclism pe un drum forestier din apropiere.

Pentru amantorii de drumetii, in comuna Dobreni se afla si rezervatia forestiera Dobreni, unde se gasesc mai multe specii de mesteacan protejate.

La finalul implementarii proiectului, proprietarii pensiunii au declarat ca obtinerea rezultatelor dorite nu se poate face fara o implicare totala din partea celor care doresc sa acceseze fonduri europene.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 22, anul II, iunie 2015


Tags: pensiune turisticaafacere la taradeschidere pensiune

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Afacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice

de Botezatu Razvan
26 Apr 2017
Orice persoana care doreste sa acceseze fonduri europene pentru initierea sau dezvoltarea unei afaceri in mediul rural trebuie sa dea dovada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]