Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cupcake-uri, afacere pentru viitor

de Julian Manescu 19 Nov. 2013 6980
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Putini sunt cei care stiu ce inseamna cupcake cu adevarat si care este diferenta intre cupcake, muffin si briosa. Daca ar fi sa explicam din punct de vedere culinar, briosa contine un aluat dulce preparat din lapte si drojdie, asemenator cozonacului; muffins sunt ceva mai sanatoase pentru ca se prepara din seminte, fructe proaspete sau uscate, iar aluatul este asemanator unui pandispan; cupcake este, dupa cum ii spune si denumirea, un tortulet cat o ceasca de cafea, iar continutul este unul cremos.

Ei bine, acestea din urma sunt tot mai des intalnite si preferate de consumatorii de dulce. Pentru ca nu fac doar senzatie la orice eveniment ar fi prezente, cupcake-urile sunt alese in sortimente diversificate, in detrimentul unui tort intreg.

Daca folosesti retete unice pentru cupcake si reusesti sa creezi o atmosfera placuta si deosebita, oamenii vor fi curiosi sa le incerce si cu siguranta te vor tine minte.

Pentru a incepe o afacere cu (sa le spunem) mini tortulete, iti poti deschide propria locatie, poti distribui in cofetarii partenere, poti face catering pentru evenimente sau te poti gandi la o afacere mobila. Nu ai nevoie de foarte multi bani pentru inceput, ci mai degraba de multa creativitate si spirit antreprenorial.

Iata cateva idei sa creezi cupcake-uri deosebite si sa atragi clientii, chiar daca ai un buget limitat:

Unde gasesti cumparatorii?
Daca vrei sa incepi acest business de acasa, va trebui sa te interesezi de actele de care vei avea nevoie pentru a intra in legalitate si, de asemenea, de pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru ca spatiul propriei bucatarii sa treaca testul inspectiei de specialitate.

Urmatoarea etapa este aceea a intocmirii planului de afacere, plan care te va ajuta sa-ti dai seama daca ideea este sau nu una profitabila, te va ghida spre o campanie de advertising si va estima in cat timp se va ajunge la nivelul dorit.

Cand vine vorba de astfel de idei de afacere, in ceea ce priveste cumparatorii, cea mai buna metoda de a-i atrage este de a le oferi degustari. Asa ca nu ezita sa iti faci o baza de date cu locuri in care poti oferi mostre gratuite si carti de vizita pentru viitoarele comenzi.

Foarte important este sa-ti stabilesti cine vor fi clientii pe care intentionezi sa ii atragi pentru ca in felul acesta iti va fi mai usor sa identifici locurile spre care sa iti indrepti atentia. Spre exemplu, daca te raportezi la consumatorii cei mai mici, va trebui sa folosesti cele mai bune ingrediente si sa faci cupcake-uri cat mai sanatoase cu putinta. Daca te gandesti la nunti si botezuri, trebuie sa faci o gama cat mai diversificata ca si design.
 
Ce arome preferi?
Majoritatea cupcake-urilor au aceeasi reteta de baza. Ce le face unice si deosebite sunt ingredientele de calitate si designul care lasa loc de creativitate. Considerate adevarate opere de arta, aceste mini torturi pot avea urmatoarele arome: ciocolata, vanilie, fructe de padure si lamaie.

Restul tine doar de tine cum stii sa le vinzi mai bine. Te poti inspira din sursele multiple de pe internet sau poti inventa chiar tu decoruri unice.

Cum decorezi?
Prezentarea este partea cea mai interesanta la cupcake-uri. Cum sa atragi clientii pentru gustul deosebit, daca aspectul lasa de dorit?! Daca nu te pricepi la arta decorarii, poti invata oricand din tutorialele de pe internet. O sursa este chiar site-ul www.wilton.com care iti ofera atat idei de baza, cat si tehnici pentru folosirea fondantului, colorarea si umplerea cupcake-ului.

Iar daca toate acestea nu iti sunt suficiente, se organizeaza frecvent workshop-uri de decorare a cupcake-urilor. Pentru o taxa modica vei invata despre importanta alegerii culorilor si a tematicii pentru a te asigura ca totul arata cat se poate de profesional.

Vei afla cum sa folosesti fiecare material si cum sa-l colorezi cu ajutorului colorantilor naturali, cum sa folosesti pudra, royal icing pentru a broda pe fondant, pasta comestibila de flori si crema. De asemenea, vei invata sa folosesti sabloane pentru a crea decoratiuni colorate pe fondant si cum sa transformi cel mai banal cupcake intr-o opera unicat.

Daca ti se pare interesant, iti doresc succes si imaginatie cat mai bogata!





Tags: cupcakeafaceremuffinbriosapandispandulceevenimenttortcofetariicreativitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]