Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschide-ti o afacere cu vechime: cresterea plantei de aloe vera

de Andrioae Ruxandra 30 Aug. 2014 20761
4.16 din 124 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aloe vera are o multime de intrebuintari medicinale, iar demararea unei afaceri care presupune cresterea acestei plante reprezinta o oportunitate de afacere prospera pentru un antreprenor. In randurile de mai jos vei afla cum poti profita de beneficiile acestei plante pentru a avea o afacere cu profit.

 
Aceasta planta creste in insula Barbados si a facilitat comertul englezilor in secolul al XVII-lea, intrucat acestia o foloseau ca laxativ. Exista doua specii de aloe vera, cea verde si cea albastra. Planta poate creste in jur de 70-130 cm, iar frunzele au aspectul unor dinti de fierastrau. Florile sunt de culoare galben-rosie, iar frunzele au o textura carnoasa si pot atinge un numar intre 12-15 per planta. Cresterea acestor plante nu ar trebui sa fie dificila, pentru ca nu sunt sensibile la clima si nu necesita o ingrijire speciala.
 
Daca vrei sa deschizi o asemenea afacere, trebuie sa alegi pentru plantat fie un colt din gradina ta, fie un spatiu din apartamentul tau amenajat special cu ghivece. Trebuie sa fii atent la calitatea solului si la faptul ca aloe vera este o planta iubitoare de caldura, reusind sa supravietuiasca temperaturilor mari datorita compozitiei de apa, in proportie de 95%. Planta trebuie supravegheata si udata in permanenta, insa daca vrei sa fii mai sigur, poti consulta materiale care sa te introduca in lumea fascinanta a plantei de aloe vera.
 
In momentul in care planta se afla la o temperatura inalta, asigura-te ca este pozitionata in asa fel incat sa aiba acces la destula lumina solara, aceasta din urma contribuind enorm la dezvoltarea plantei. Astfel, daca ai decis sa intemeiezi o mica rezervatie de aloe vera in coltul tau de gradina, asigura-te ca nu ai pomi prin jur care sa fure lumina soarelui. Si solul joaca un rol vital in cresterea plantei; acesta trebuie sa fie fertil, asadar nu trebuie sa fie prea uscat.
 
In cazul in care vei planta aloe vera in ghivece, retine faptul ca solul trebuie sa fie de aceasta data nisipos. Ghivecele trebuie sa fie orientate, de asemenea, catre o sursa de lumina cat mai puternica. Plantele vor creste atat timp cat te vei ocupa de ingrijirea lor. Furnicile si insectele adora sa escaladeze acest tip de planta, de aceea va trebui sa feresti planta de eventualele atacuri ale micilor vietuitoare. 
 
Exista peste 250 de plante de aloe, printre care si aloe vera; este interesant faptul ca toate au efecte terapeutice, dar trei specii sunt cel mai cunoscute: aloe africana, aloe ferox si aloe socotrina.
 
Planta de aloe vera este des intrebuintata in industria farmaceutica si in cea cosmetica, pentru ca are proprietati benefice, de exemplu, contine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, zinc, aminoacizi, acid salicilic si hormoni cu efect antiinflamator. Pe langa acestea, aloe vera poate fi intrebuintata sub forma de capsule, indeplinind rolul de laxativ, acesta fiind principalul scop pentru care era folosita acum sute de ani. Este o planta cu multiple intrebuintari, astfel incat are proprietati de detoxifiere a organismului si de combatere a infectiilor.
 
Afacerea ta poate inflori in momentul in care iti vei promova afacerea in farmacii sau in magazinele speciale, in care se vand flori. Poti deveni un furnizor important de aloe vera, farmaciile naturiste vor apela cu siguranta la tine, mai ales daca au propriile laboratoare in care prepara tincturile sau medicamentele. De asemenea, poti incheia contracte cu firme de cosmetice care au produse ce contin extracte din aceasta planta.
 
Nu este indicat ca gelul din frunza sa fie consumat in mod direct pe cale orala, de aceea este recomandat sa fie procesat cu ajutorul specialistilor in plante naturiste. Obtine aprobarile pentru afacerea ta, astfel incat sa poti functiona legal pe piata de afaceri. 
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afacerialoe veracrestere aloe verastart in afaceriafaceri aloe veraafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.16 din 5 - 124 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]