Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschiderea unei cofetarii la tara: de la vis la realitate

de Alina Constantinescu 09 Dec. 2016 7993
3.96 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prajiturile facute in casa ne aduc aminte de copilarie, de bunici. Din pasiune pentru dulciurile facute in casa, Anca Tecsor impreuna cu mama si matusa ei au deschis o cofetarie in satul Dobroesti. Business-ul este in continua crestere, iar in perioada Sarbatorilor cantitatea de dulciuri facute in laboratorul din Dobroesti se dubleaza.

Tuturor ne plac dulciurile. Pe acest lucru a mizat Anca Tecsor, iar acum afacerea sa a ajuns la un rulaj de un milion de lei. Impreuna cu mama si matusa sa au reusit sa valorifice retetele traditionale de prajituri, cozonaci sau alte preparate de patiserie prin infiintarea unei afaceri. Retetele prajiturilor sunt cele traditionale, in timp ce produsele de patiserie sunt facute dupa retetele bunicii sale.

Cu putine resurse si intr-un spatiu mic au pus bazele unui laborator de patiserie si cofetarie. Produsele au fost foarte apreciate, si cu timpul, numarul clientilor a inceput sa creasca.

„Intrucat locatia acelui vechi laborator nu permitea modificari pentru adaptarea la cerintele sanitar-veterinare si de siguranta a alimentelor impuse prin legislatia aplicata dupa aderarea Romaniei la UE, s-a decis inceperea unui nou proiect“, a explicat Anca pentru capital.ro.

Bunicul antreprenoarei i-a cedat un teren, iar mai tarziu a accesat fonduri europene si a deschis acolo un nou laborator care sa se alinieze la standardele europene. In 2011 a fost infiintata cofetaria Anira, care are o suprafata de 568 de metri patrati si este dotata cu cele mai moderne utilaje pentru realizarea prajiturilor.

"(...) Pentru construirea si amenajarea interioara a spatiilor de fabricatie, depozitare si desfacere a produselor s-a tinut cont de toate prevederile legislatiei europeane referitoare la siguranta alimentara.

Spatiile de fabricatie, depozitare si vanzare a produselor de patiserie-cofetarie sunt dotate cu utilaje, instalatii si echipamente moderne care asigura atat conditii optime de lucru, depozitare si transport, cat si respectarea cerintelor generale de igiena cu aplicabilitate in industria alimentara.", se precizeaza pe site-ul cofetariaanira.ro.

 In 2015, cifra de afaceri a cofetariei a ajuns la un milion de lei.

Anca are contracte cu firme de catering si restaurante, asadar afacerea are mare potential de dezvoltare in urmatorii ani. Pe viitor se gandeste sa deschida una sau doua cofetarii in Bucuresti.



Tags: cofetariepatiserieafacere la tarafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 28 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]