Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este obligatorie casa de marcat pentru comertul ambulant?

de Nita Alina 13 Mar. 2017 10009
4.35 din 46 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte multe afaceri apeleaza la un moment dat la ceea ce se cheama "comert ambulant". Fie ca merg la targuri si expozitii, fie ca vand efectiv in rulote, standuri sau chioscuri mobile, multe dintre activitatile comerciale care nu se desfasoara la sediu pot fi incadrate in aceasta categorie.

Foarte multi cititori ne-au intrebat in ultima perioada daca "pentru activitatea legata de comert ambulant este nevoie in mod obligatoriu de casa de marcat". Raspunsul scurt este: categoric DA!

Raspunsul detaliat, mai jos.

Pentru afaceri de comert ambulant, conform legii trebuie sa aveti o casa de marcat mobila (portabila). Deci trebuie sa o achizitionati si sa o fiscalizati.

Potrivit Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, utilizarea in alte scopuri a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate si declarate ca fiind utilizate in activitati cu caracter ambulant si de taximetrie este interzisa.

Pentru desfasurarea activitatii de comert ambulant, este nevoie ca respectiva activitate sa fie incadrata si in actul constitutiv al societatii din punct de vedere al codului CAEN in aceasta categorie, respectiv cea de comert ambulant (targuri, expozitii si puncte volante).

Asadar, aveti nevoie de casa de marcat pentru comertul ambulant, acest lucru este clar.

Chiar ieri, Marius Ionascu, abonat la newsletterul afacerilor simple si cu bani putini, ne intreba in mod direct: "Caut o casa de marcat pentru comert ambulant in Bucuresti, am inteles ca este obligatorie. Ce solutie imi propuneti?"

Casa de marcat ideala trebuie:

- sa provina de la un comerciant autorizat,
- sa fie fiscalizata (este obligatoriu prin lege),
- sa aiba inclus un contract de service (este necesar si obligatoriu)
- sa vina impreuna cu instruire gratuita a personalului.
- sa fie fiabila
- sa aiba un pret acceptabil din punct de vedere calitate-pret

Spre exemplu, firma Constalaris vinde in Bucuresti case de marcat pentru comert ambulant ca importator exclusiv si distribuitor al caselor de marcat fiscale marca Orgtech. O marca recunoscuta si de incredere.

Casa de marcat portabila cu jurnal electronic Orgtech Lili este un aparat de marcat electronic fiscal omologat conform legislatiei in vigoare. Orgtech Lili s-a impus pe piata din Romania ca fiind cea mai ieftina si fiabila casa de marcat (doar 400 lei cu TVA inclus, vezi detalii aici >>). Usurinta in utilizare cat si calitatea aparatului de marcat electronic fac din acesta o afacere avantajoasă pentru dumneavoastra.

Designul casei de marcat cu jurnal electronic o face utilizabila atat in magazine specializate, alimentare, piete cat si in restaurante sau hoteluri.  Acumulatorul de care dispune casa de marcat o recomanda in comertul ambulant.
 
Dupa cum explicam si mai sus, service-ul si asistenta tehnica sunt asigurate pe toata durata de functionare a produsului, iar fiscalizarea este oferita GRATUIT la achizitionare pentru Mun. Bucuresti si Jud. Ilfov.

Asadar, aveti grija ce casa de marcat alegeti pentru afacerea dumneavoastra si incercati sa respectati cat mai multe dintre recopmandarile de mai sus. Casele de marcat portabile (volante) sunt recomandate pentru afacerile mici, afacerile part-time si cei care au o afacere cu produse handmade care comercializeaza produse in diverse targuri si expozitii.

Este cert faptul ca amenzile date de ANAF, in cazul nerespectarii legii, vor depasi intotdeauna costurile unei case de marcat.



Tags: afaceri cu bani putiniafaceri simpleafaceri part-timeafaceri de familieafaceri handmade

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.35 din 5 - 46 voturi.

Articole conexe

Cum sa deschizi o pensiune canina: povestea unei afaceri de familie

de Stanciu Ioana
23 Ian 2017
Avand experienta de ani de zile in domeniul sanitar-veterinar, sotii Cristina si Necula Botezatu din Focsani au deschis o pensiune canina si o...

Top 3 idei de afaceri simple si cu bani putini

de Alina Constantinescu
14 Dec 2016
Daca nu ai prea multi bani la dispozitie si cauti idei de afaceri mici, pentru care sa ai clienti garantat, iata unele dintre cele mai bune optiuni...

4 idei de afaceri simple si profitabile

de Alina Constantinescu
16 Nov 2016
Din ce in ce mai multi oameni aleg sa lucreze pe cont propriu, de la domiciu. Un plan bine pus la punct este calea sigura spre succes. Daca iti...

4 afaceri cu bani putini pe care sa le incepi in 2016

de Alina Constantinescu
02 Nov 2016
Demararea unei afaceri mici iti asigura flexibilitate, siguranta si independenta financiara. Cu pasiune, implicare, ambitie, creativitate, cele patru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]