Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fabrica de suc de mere, o nisa ce poate aduce succesul

de Alexandra Popescu 13 Iul. 2014 6359
4.5 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O fabrica este o afacere de care foarte multi oameni se feresc. Necesita cheltuieli mai mari, mult mai multe aprobari, standarde de igiena, angajati si utilaje care sa ajute la productie. Insa nu totul este imposibil, iar daca esti dispus sa risti, o poti face pana la capat, ba chiar sa si castigi. Un astfel de exemplu il dau doi romani, Andrei Morosanu si Andrei Toma, care s-au apucat de producerea sucului de mere 100% natural si au mare succes.

 
Au inceput cu un imprumut bancar de 30.000 de euro, au mai adaugat economiile pe care le aveau si au investit intr-o hala parasita, pe care au inchiriat-o. Acelasi lucru poate face oricine se hotaraste sa inceapa o astfel de afacere. 
Hala a trebuit sa fie adusa la standardele cerute de Uniunea Europeana, iar utilajele au fost achizitionate din Germania.
 
Cum este si normal, inainte de a incepe o afacere trebuie sa te documentezi foarte bine, sa vezi care ar fi nisa de piata cea mai profitabila si sa te apuci de treaba. In cazul celor doi au fost merele. Dupa documentarea propriu-zisa ai nevoie de avizele necesare. 
 
Cei doi au constatat ca orasul lor, Suceava, are un potential mare in productia de mere. Din acestea, ei si-au dorit ca sucul produs sa fie natural 100%, insa au intampinat unele dificultati in ceea ce priveste credibilitatea. A fost necesar sa isi convinga potentialii clienti  ca sucul nu are niciun aditiv suplimentar si niciun indulcitor care sa ii afecteze calitatea.
Utilajul achizitionat de cei doi este adus din Germania si are un potential de productie de aproximtaiv 1.300 - 1.500 de litri de suc de mere. Aceasta productie inseamna circa trei tone de mere prelucrate. 
 
Fabrica nu este una mare, fiind la inceput de drum. Pentru inceput sunt sase angajati care se ocupa de toata productia. In plus, nici nu au nevoie de foarte multi angajati, pentru ca cea mai mare parte a prelucrarii este facuta de aparatura. Cei doi se gandesc sa extinda fabrica si sa inceapa sa prelucreze si alte fructe, cum sunt perele, ciresele, visinele, caisele, piersicile sau fructele de padure. Pentru asta au nevoie de un sistem mai special care sa ii ajute sa scoata samburii pentru a putea produce sucul.
 
Imbutelierea sucului se face in cutii de trei – cinci litri, pentru a fi convenabile cumparatorilor. Cutiile sunt foarte utile depozitarii in frigider. Pe langa acestea, care sunt destinate magazinelor, mai produc si cutii de 10 - 20 de litri pentru restaurante si pensiuni. Pretul practicat este de aproximativ 6 lei pe litru. 
 
Este bine sa cauti o colaborare cu unele magazine care sa iti promoveze produsul, mai ales cand esti la inceput. Cei doi suceveni se bucura de ajutorul celor de la Killer si Facos. 
 
Un atu este acela ca produsul este prelucrat in maximum 48 de ore de la achizitionare, ceea ce face ca proprietatile fructului sa nu se piarda. Sucul are valabilitate un an, iar dupa desfacere este valabil 30 de zile.
 


Tags: afaceriantreprenorifabrica mereafaceri mereafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]