Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de oi - povestea unei afaceri cu venituri de un milion de euro

de Alina Constantinescu 06 Oct. 2016 5532
4.63 din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitia intr-o ferma de oi este rentabila pentru crescatorii care dispun de pasune si vor sa dezvolte o afacere pe termen lung. Cresterea animalelor si fabricarea branzeturilor poate aduce venituri substantiale celor care doresc sa lanseze o afacere in acest sector.

Astazi vorbim despre afacerea fratilor Catean, din localitatea brasoveana Rotbav, care fac bani din oierit. Ionut, Silviu si George au inceput afacerea in urma cu cativa ani, cu 30 de oi si o vaca, pe care o mama lor le-a primit mostenire.

La ferma se produce branza de burduf ambalata in coaja de brad, telemea de oaie (proaspata sau maturata 6 luni), cas afumat (din lapte de vaca), urda dulce, cas, cascaval de oaie maturat si cascaval afumat.

Anul trecut, branza de burduf produsa de Ferma Catean a obtinut o stea Michelin din partea International Taste & Quality Institute din Bruxelles.

In prezent au 1.500 de oi si 100 de vaci de lapte, iar cifra de afaceri depaseste un milion de euro. Produsele ajung la clienti persoane fizice, restaurante si hypermarketuri.

Se gandesc sa isi extinda business-ul prin deschiderea unui fabrici de branzeturi, iar produsele obtinute sa le exporte.

"Consolidarea pe piata locala si cea nationala este urmatorul pas. (...). In planul nostru de dezvoltare avem trasate si cateva proiecte pe partea de turism, cum ar fi un restaurant cu specific local, avand la baza materie prima locala, romaneasca, de cea mai buna calitate, care sa justifice pretul cerut, precum si o pensiune care sa imbine activitatea de la ferma cu obiectivele turistice locale si care sa-l faca pe oaspete sa revina cu placere.

Mie mi-ar placea foarte mult sa ma bat pentru drepturile fermierilor, a produselor locale romanesti, pentru locul pe piata. Concurenta directa a produselor romanesti cu cele din import au destabilizat foarte mult piata, iar efectul se poate vedea in randul producatorilor", a declarat George Catean pentru bursa.ro.


Tags: afaceri in zootehnieferma de oicresterea animalelorafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 28 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]