Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gentile handmade - o afacere nascuta din pasiune

de Alina Constantinescu 17 Nov. 2016 4308
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista numeroase povesti de succes, povesti ai unor oameni care au realizar ceva in viata si care ne pot inspira prin exemplul lor. Silvia este una dintre antreprenoarele din Romania care si-a transformat hobby-ul in afacere de succes.

Gentile handmade constituie accesoriul potrivit pentru orice tinuta, dar si un cadou care dovedeste bun gust si imaginatie. Vesele si atractive, nu trebuie sa lipseasca din garderoba oricarei femei.

Mama si bunica Silviei au fot preocupate de arta si moda, de desen si de croitorie si i-au insuflat pasiunea pentru frumos. Tanara a studiat arta in SUA si Londra, a urmat cursuri de bijuterie si s-a specializat in ceramica. Isi aminteste ca a vrut sa deschida un atelier de ceramica dar nu a avut spatiul necesar.

De ce a ales gentile si nu alte accesorii?

Revenita in tara, a urmat o facultate in domeniul bancar, insa nu a simtit o atractie fata de acest domeniu. Si-a pus gandurile in ordine, viata de corporatie nu era pentru ea, asa ca s-a apucat de actuala ocupatie: gentile handmade.

Cand a venit momentul sa faca alegerea s-a uitat in jurul ei si a vazut ca era inconjurata de carti despre genti si de o colectie impresionanta. Cand mergea la shopping, in loc de haine si pantofi cumpara tot genti. Asadar, afacerea cu genti handmade era cea mai potrivita.

Fiind pasionata si de pictura, a imbinat aceste doua activitati.

Mama ei a ajutat-o cu materiale si i-a oferit o masina de cusut. A primit in dar o geanta de plaja din Fiipine, a analizat modelul si la sfarsitul anului 2007 a realizat prima geanta handmade.

Mari sau mici, simple sau cu margele, paiete si alte accesorii, Silviei ii plac toate la fel de mult. Prefera materialele din fibre naturale, in special din amestecuri de bumbac cu in si canepa, pentru ca este mai usor sa picteze sau sa brodeze pe ele.

Pentru ca inspiratia poate veni oricand, poarta intotdeauna la ea un caiet de schite.

Fiecare geanta realizata de Silvia este diferita, fie ca e vorba de forma, culoarea materialului sau a firelor. Ele sunt pictate sau decorate de mana in atelierul pe care l-a improvizat la domiciliu.

Urmand exemplul Silviei si tu poti sa faci genti textile, din panza sau altfel de materiale! Etapele de realizare a unei astfel de genti difera de la model la altul, asa ca trebuie sa ai multa rabdare, dexteritate, creativitate.

Sursa: adevarul.ro


Tags: afacere handmadegenti handmadeaccesorii handmadeafacere mica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Croitorie la domiciliu: o afacere mica si banoasa

de Alina Constantinescu
13 Nov 2020
Esti pasionata de moda si ai talent la cusut, croit sau modificat haine? Esti atenta la detalii, iti place sa tricotezi sau sa crosetezi? Atunci cand...

Mica afacere handmade intr-un satuc din Hunedoara - productie de sapun natural

de Zenobia Badescu
07 Oct 2014
Cantalare Calin, in varsta de 56 ani, din Lesnic, judet Hunedoara: "Am ales sa fac sapunuri naturale pentru ca imi doream sa demarez o afacere mica...

Afaceri profitabile si simple cu accesorii handmade!

de Adela Simonescu
12 Mai 2012
Multe afaceri simple se pot dovedi a fi extrem de profitabile. Una dintre aceste afaceri simple si profitabile este si cea de confectionare de...

Afaceri profitabile cu accesorii handmade in pasi simpli!

de Adela Simonescu
02 Apr 2012
Afacerile profitabile din domeniul confectionarii de accesorii handmade sunt afaceri in care investim foarte mult talent, multa creativitate,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]