Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Cafenea - Bani cu aroma de cafea

de Robert Bratu 26 Apr. 2011 5441
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce o cafenea? Pentru ca, daca e sa ne referim numai la Capitala, in Bucuresti exista doar 500 de cafenele, total insuficiente pentru cei 2.000.000 de bucuresteni, precum si pentru cei care tranziteaza orasul. Numarul cafenelelor din Capitala este de 6 ori mai mic decat in Paris, spre exemplu. In plus, in celelalte orase ale tarii raportul cafenea/locuitor este si mai mic.

Ca urmare, ne confruntam cu un paradox firesc: concurenta exista si nu prea. De ce? Dominatia francizelor nu asigura o varietate a cafenelelor bucurestene, mai ales in contextul modernitatii. Localurile de sine statatoare se gasesc mai rar si nu exceleaza in vanzari. Nu exista o piata suprasaturata a cafenelelor, chiar daca le intalnim la tot pasul.

Daca tot dispunem de o suma necesara, ce-ar fi sa ne deschidem o cafenea?

Putem alege varianta francizei, dar trebuie sa scoatem din conturi intre 5.000 si 30.000 de euro. Destul de costisitor, nu-i asa? Totusi, in acest context, avem succesul aproape asigurat.

Background-ul se afla deja acolo, clientii la fel, iar trecutul, prezentul si viitorul francizei stau in cartile marelui francizor.

Varianta unei cafenele achizitionate in franciza pare surazatoare.

Pe de alta parte, daca ne dorim unicitate, mergem pe cont propriu. In aceasta situatie, ne vom confrunta cu multe ore nedormite, mese nemancate si ganduri mai albe sau mai negre. Concurenta se anunta acerba, dar merita provocata. Un concept nou ne-ar putea aduce o clientela interesata de un val original. Locatia, personalul, preturile, toate stau la baza succesului nostru. Vom reusi? Ramane de vazut.

Din cele mai vechi timpuri, cafenelele au reprezentat locul ideal pentru intalnirile sociale si de taina. Departe sau aproape de ochii lumii, oamenii converseaza, se imprietenesc, se despart, se cearta, se impaca sau revin la sentimente mai bune. Pentru cei care cred ca in cafenea se bea doar o cafea si atat, le spunem ca se inseala. O cafenea devine o institutie a prieteniei, a obiceiului si a bunelor maniere.

Clientul se ataseaza iremediabil de acest loc, considerandu-l un refugiu. Se leaga prietenii intre clienti si personal, intre clienti si clienti, intre clienti si…cafea. Da, pentru fiecare, o cafenea inseamna altceva. Si voi stiti lucrul acesta.

Se spune ca investitia intr-un local de cafea se recupereaza in aproximativ 2 ani. Este una dintre putinele afaceri care ofera aceasta oportunitate. Merita sa o incercam. Ca in orice industrie, exista idoli. Ne-am dori sa ajungem ca "Starbucks" sau "Turabo Café" si, de asemenea, sa ne treaca pragul oameni de calitate. Pentru ei, meniurile noastre trebuie sa arate perfect, servirea trebuie sa fie ireprosabila, iar atmosfera creata sa-i determine sa revina.


Tags: idei de afacericafeneacafeabani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Sedinte foto pentru copii. Cum sa castigi bani din fotografie

de Idei de afaceri
05 Iun 2023
Cand deveniti parinte, una dintre foarte importantele dvs. preocupari este sa va fotografiati bebelusul din toate pozitiile, dimineata, la pranz si...

Stand mobil de sucuri naturale - o afacere simpla si cu bani putini

de Idei de afaceri
11 Apr 2018
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere simpla si extrem de profitabila:...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]