Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: O afacere cu o derulare rapida de la primii pasi!

de Robert Bratu 29 Apr. 2011 6809
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trebuie sa stiti ca aceasta afacere are o derulare rapida de la primii pasi, de fapt, de la primii bani investiti si pana la primii euro obtinuti profit. In doar cateva saptamani puteti incepe deja "recoltarea" melcilor si transformarea lor in escargot. Citind aceste randuri intrati, practic, in clubul celor care vor sa faca bani din cresterea melcilor!

Trebuie sa va felicitam, mai ales ca, deocamdata, investitorii pe acest segment nu sunt cu zecile de mii. Acesta este un avantaj imens pentru dumneavoastra!

Asa cum observati parcurgand informatiile pe care vi le punem la dispozitie, exista o serie de companii care va preiau absolut toata productia de melci, bineinteles, daca aceasta productie respecta cateva conditii minime de igiena si calitate.

Un alt avantaj de care va bucurati, ca roman, este dat de poluarea mai redusa existenta in Romania, in comparatie cu tari ca Italia sau Franta. Industrializarea rapida a atras cu sine o poluare masiva si, de aici, distrugerea unui habitat in care melcul se poate dezvolta normal. Si daca tot am vorbit de dezvoltarea melcului, sa spunem ca melcul de livada, Helix Pomatia (principala specie crescuta in Romania), este format din 40% parte moale (carne, practic) si 60% cochilie.

In stare proaspata, carnea de Helix Pomatia are o structura alcatuita din cca 80% apa, cca 16,5% proteina, cca 2% glucide, cca 1,7% lipide si cca 1% minerale. Cantitatea redusa de lipide face din carnea de melc un aliment cu o valoare nutritiva deosebita, in plus, in ea concentrandu-se nu mai putin de 9 din cei 10-11 aminoacizi indispensabili omului.

De asemenea, carnea de melc este foarte sanatoasa si usor digerabila, caracteristici date de valoarea ridicata a aminoacizilor din proteinele sale. Interesant este faptul ca melcii nu au o singura destinatie: bucataria unui restaurant de lux sau a unui francez rafinat.

Crescand melci, puteti deveni un furnizor de materii prime pentru industria farmaceutica sau pentru artistii care folosesc cochiliile pentru a realiza adevarate opere de arta.

De la medicamente pentru intarirea sistemului imunitar si pana la complicate complexe ce au ca scop vindecarea cancerului, melcii reprezinta o baza solida in medicina. Tot aici trebuie amintit ca melcul este folosit cu succes in combaterea tusei convulsive, a bronsitei sau a tuberculozei, fiind prezent si in hrana minerala administrata copiilor in primele luni de viata.

De asemenea, marile laboratoare farmaceutice extrag din carnea de melc un remediu deosebit de eficient pentru ulcer.

Alegand sa demarati o afacere bazata pe cresterea si prelucrarea primara a melcilor, alegeti, practic, o afacere in care succesul vine cu o viteza invers proportionala cu cea a melcului. Multi specialisti spun ca, in acest moment, doar maximum 17% din cererea mondiala de carne de melci este acoperita, productia micilor companii romanesti fiind extrem de apreciata.


Tags: melciafacere melciidei de afaceriinvestitoriproductia de melci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]