Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importul de haine in 7 pasi simpli!

de Julian Manescu 08 Apr. 2014 4354
4 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai gandit vreodata ca ai putea incepe o afacere importand anumite produse? Ei bine, sincer sa fiu, mie mi-a trecut de multe ori prin cap ideea asta. Nu stiu de ce inca nu s-a materializat, insa, cu siguranta ea exista undeva.

La o prima vedere, am trecut in revista, mai jos, cativa pasi – 7 la numar, pe care trebuie sa-i bifezi daca optezi pentru importul de haine. Desigur, voi detalia curand, intr-un alt articol, legislatia de la noi. Dar pana atunci, citeste ideile de mai jos si mediteaza asupra acestui subiect!
 
1.    Mai intai de toate, o analiza de marketing te va ajuta sa iti dai seama care este cererea si care ar fi pretul pe care ar fi dispusi clientii sa-l plateasca pentru anumite produse importate.
2.    Alege cu atentie fabricile sau sursele de unde iti doresti sa faci importul produselor. Cel mai convenabil pentru durabilitatea afacerii tale este sa comanzi la inceput un pachet cu cateva produse, cat mai diferite ca marime, pentru a testa tu insuti calitatea. De asemenea, foarte important este si tabelul cu marimile corespunzatoare pe care le vei afisa online.
3.    Fii atent la proforma pe care o vei primi. Este vital sa verifici toate datele. Acestea trebuie sa fie conforme cu realitatea, atat ca si date de corespondenta, cat si ca produse comandate, coduri, dimensiuni, cantitate.
4.    Daca alegi sa importi dintr-o tara in care iti este greu sa ajungi pentru a face un parteneriat fizic, fii foarte atent la toate informatiile puse la dispozitie. Altfel, risti sa fii pacalit. Nu iti da datele de cont fara sa ai o factura sau o proforma valabila, verifica compania, dar si angajatul cu care tii legatura.
5.    Verifica intotdeauna costurile pentru shipping, daca platesti sau nu TVA si taxele vamale. Daca toate adunate la pretul cu care cumperi produsul ajungi la o suma mare, poate ca nu va fi rentabil sa te mai chinui cu importul.
6.    Odata stabiliti termenii legali si odata facuta plata, nu-ti ramane decat sa urmaresti online pachetul in functie de codul primit odata cu plasarea comenzii. Astfel, vei putea vedea statusul si pozitia in care se afla. Iti recomand sa optezi pentru o asigurare a pachetului. Daca unele site-uri ofera asigurare minima pentru o anumita suma comandata, altele nu ofera deloc si se absolva de vina prin clauze contractuale, pe motiv ca au de a face cu transport pe distante lungi.
7.    Odata primit coletul/pachetul, verifica-l. Fii atent sa nu lipseasca nimic din comanda, dar si calitatea sa fie cea la care te asteptai. Orice neregula trebuie semnalata imediat.


Tags: idei de afaceriimporthainestart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]