Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mica afacere in care investitia consta in stapanirea exacta a tehnicii de lucru

de Anca Georgescu 15 Oct. 2014 3078
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata constructiilor a devenit in ultimul timp destul de aglomerata, cu oferte multiple si diversificate, ca urmare este esentiala gasirea unei strategii pentru contractarea primelor lucrari. Intrucat o firma nou infiintata este necunoscuta, cea mai simpla cale de atragere a clientilor o constituie anunturile in reviste si siteuri de amenajari interioare, precum si fluturasii raspanditi in locurile publice. Mizati pe faptul ca primii clienti nu vor fi din categoria firmelor de mare calibru sau din randul persoanelor fizice cu mari pretentii, astfel ca ceea ce conteaza in aceasta prima etapa sunt pretul, seriozitatea si calitatea lucrarii efectuate.

Investitia initiala in afacere si cheltuielile de lucru sunt extrem de mici. Activitatea nu presupune folosirea unor unelte scumpe si complicate, materialele necesare se achizitioneaza cu banii beneficiarului, iar firma nu are nevoie de un sediu pretentios, intrucat intreaga afacere - intalniri, perfectarea conditiilor de lucru, incheierea contractului, prestarea serviciului in sine – se desfasoara la domiciliul/sediul clientului. O garsoniera de bloc este deci suficienta pentru sediul firmei.

Uneltele si sculele necesare montarii de placi ceramice nu sunt deloc costisitoare: cea mai importanta este masina de taiat placile ceramice, la care se adauga un flex electric pentru decuparea formelor rotunde si un pieptene special pentru intinderea adezivului.

Urmeaza apoi sculele necesare oricarui mester: ciocanul, clestele, mistria, metrul, ferastraul etc. si, in timp, dotarea se poate imbogati cu unelte mai pretentioase: masini de gaurit,  masini de slefuit,  masini de decupat portabile si cu masa,  rindele electrice, polizoare unghiulare, mixer electric pentru pregatirea adezivului. Este bine de stiut ca toate aceste scule sunt extrem de simple si usor de utilizat, ele putand fi folosite cu succes fara nici o pregatire prealabila.

In afara de actiunile premergatoare, de pregatire a suprafetei care urmeaza sa fie acoperita cu placi si de preparare si intindere a adezivului, cea mai dificila operatiune consta in taierea placilor pentru a se potrivi exact in locurile ramase neacoperite. De exemplu, daca este nevoie de o bucata mai ingusta,  taierea se realizeaza cu un aparat special, care plimba un cutit cu varf de diamant de-a lungul liniei dupa care se doreste taierea.

Placa se va rupe apoi, prin apasare, dupa conturul trasat. Acest aparat este folosit doar pentru taierea in linii drepte. Pentru taierea sub alte forme, se foloseste un flex electric manual, care dispune de un disc abraziv extrem de rezistent si care taie foarte usor placile ceramice. Placa se aseaza pe un suport din lemn sau alt material rezistent (nu pe alta placa!), se fixeaza pe aceasta cu o mana, iar cu cealalta se actioneaza flexul.

Cum se monteaza placile ceramice

Totul incepe cu alegerea modelelor dorite (forma, design, dimensiuni) de catre client. De exemplu, intr-un salon sofisticat, este bine sa se aiba in vedere un model cu placi de forma patrata si nuante inchise, care sa contrasteze placut cu mobilierul ultramodern. in cazul in care predomina rusticul, foarte potrivita este gresia rosiatica, asemanatoare pietrelor din caramida. Exista si varianta colorarii si pictarii manuale a placilor de ceramica, urmate de emailarea lor. Este o operatiune putin cam pretentioasa si costisitoare, insa efortul este rasplatit de rezultatul obtinut.

Placile se aplica normal, presandu-le si fixandu-le pe pozitii cu ajutorul unui ciocan din lemn sau din cauciuc, atat cat sa se realizeze contactul optim cu adezivul. in conditii normale de temperatura si umiditate, "timpul de deschidere" al adezivului (adica timpul cat adezivul intins pe perete nu formeaza o crusta antiaderenta) este de 20-30 minute. Daca este soare puternic sau vant uscat sau daca suprafata de lucru este foarte absorbanta, "timpul de deschidere" se poate reduce foarte mult, la cateva minute.

In cazul in care s-a format deja crusta antiaderenta, este nevoie de o reimprospatare prin aplicarea unei cantitati suplimentare de adeziv, cu spatula dintata. Este total contraindicat sa se ude adezivul cu apa atunci cand a prins crusta. Eventualele corectii dupa aplicarea ceramicii trebuie efectuate in 20-30 minute de la inceperea operatiei, dupa care ele devin problematice.


Tags: afacereafacericonstructiiamenajari interioaremontaremontare gresie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Samsung se bucura de o cota crescuta pe piata smartwatch-urilor datorita modelelor de anul trecut. In acest fel, compania se claseaza pe locul al...

Test

de Idei de afaceri
test test testvvv test v v v v v testvv v vvvvtest...

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]