Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Palinca romaneasca: pere in sticla si castiguri frumoase dintr-o afacere unica

de Stanciu Ioana 15 Feb. 2017 4907
4.43 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doi soti din Bucuresti, Mihai, de profesie arhitect, si Alexandra, specialist in resurse umane, au in Tomsani (judetul Prahova) o mica livada de peri. Sotii Ciobanu s-au gandit sa isi suplimenteze veniturile prin deschiderea unui business in anul 2013: cresterea perelor in sticle, care sunt umplute apoi cu palinca.

Amandoi sunt pasionati de natura si viata la tara. Ideea afacerii "Parinca" (joc de cuvinte, o combinatie dintre "para" si "palinca") a pornit de la faptul ca nu exista o oferta destul de mare pe piata din Romania pentru astfel de produs. Faptul ca in sticla se afla o para ofera un aspect deosebit produsului.

"Fiind inca la inceput de drum, ne zbatem sa intelegem tot procesul de crestere a fructelor in sticle. Procedeul in sine nu este unul inventat de noi, ci ne-am inspirat dupa mai multe poze vazute pe Internet despre alte afaceri de acest gen din afara tarii", explica Mihai Ciobanu.

Castigurile de pana acum au fost reinvestite in livada, in materia prima pentru palinca si in sticlele pentru productia de anul acesta.

"Aceste castiguri vor fi reinvestite, pana cand vom ajunge la o productie constanta care sa acopere cererea", a precizat Mihai Ciobanu.

„Un castig real il putem spera abia dupa 3 -4 -5 ani, cand noua livada va incepe sa produca si, astfel, ne va reduce din cheltuielile pentru productia de palinca pe care le suportam la momentul de fata. Inca nu reusim sa producem destula palinca de pere din fructele pe care le avem si suntem nevoiti sa cumparam pere”, a mai spus arhitectul.

Ca in orice alta afacere, sunt si dificultati. O problema este procentul scazut de fructe care reusesc sa ajunga la maturitate in perioada recoltarii (in cel mai bun caz, procentul poate ajunge la 75%). Principalii factori care influenteaza productia sunt soiul de pere si modul in care sticla este prinsa in pom, clima si timpul alocat supravegherii livezii.

Strainii, cuceriti de palinca din pere in sticla

Primele sticle de parinca au fost vandute cunostintelor si prietenilor. Produsele lor au ajuns in toata tara (Bucuresti, Suceava, Galati, Craiova, Calarasi, Oradea, Cluj, Ploiesti, Pitesti etc.) dar si in afara, in Franta sau in Anglia.


Sursa: ziare.com


Tags: palinca romaneascaafacere cu palincapere in sticla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.43 din 5 - 29 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]