Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porcii Mangalita se vand... cat ai bate din palme

de Ilinca Dobrescu 22 Ian. 2014 3601
3.38 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Tot ce scoatem la vanzare se cumpara cat ai bate din palme"... este afirmatia lui Ioan Tataran, crescator de porci Mangalita, citat de Agrointel. Conform analizelor oferite de laboratoarele de biochimie alimentara, grasimea obtinuta are un continut de pana la 70% acizi grasi nesaturati, informeaza inginerul agronom Ioan Tataran.

Printre avantajele cresterii porcilor Mangalita se numara si rezistenta sporita la boli, pretentiile reduse la hrana si faptul ca reprezinta o sursa incredibila de carne scumpa, considerata chiar o delicatesa.

Cu toate acestea, demn de mentionat este faptul ca purceii rezultati la o fatare sunt in numar mai mic decat in cazul altor rase si perioada de crestere este mai mare. Chiar si in aceste conditii, carnea porcilor Mangalita ramane un produs ravnit de cei mai importanti producatori de delicatese si produse traditionale.

Conform declaratiilor inginerului agronom, porcii Mangalita au o perioada de crestere mai mare de doi ani, dupa aceasta perioada, porcii ajungand sa cantareasca peste 150 de kilograme.

Cat despre numarul de purcei rezultati la o fatare, in cazul porcilor Mangalita discutam despre 4-5 purcei, aproape jumatate din numarul purceilor fatati de alte rase de porci.

Evident, atractia este mare si in aceste conditii, dat fiind ca pretul la vanzarea carnii de porc Mangalita in viu este de 15 lei pe kilogram, in timp ce alte rase se vand la 8 lei pe kilogram, in viu.

In anii '60, doar in Ardeal, erau crescuti circa 500.000 de porci Mangalita. In zona Maramures, in prezent, efectivul porcilor Mangalita se apropie de 3000 de capete.

Alt aspect important este ca nu are nevoie de un adapost special, este foarte rezistent la frig iar boala nu prea se prinde de el, are o imunitate ridicata la boli”, mai subliniaza Tataran.


Tags: porcii mangalitamangalitaafaceri cu porci mangalitacresterea porcilor mangalita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]