Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea Red Angus Steakhouse. Cum s-a transformat o simpla idee intr-o afacere de succes

de Idei de afaceri 13 Nov. 2017 3935
3.5 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Red Angus Steakhouse a inceput ca o afacere de familie, din dorinta de a crea traditie. Directia a fost definita treptat, explorand si invatand de la cei mai mari operatori de steakhouse din lume. S-au petrecut luni bune in bucatariile internationale de profil, urmarind totul, de la transarea carnii, la temperatura ideala de gatire, echipamentele necesare si procedurile interne.

Atunci, proprietarul afacerii, Dragos Panait a realizat ca aceasta industrie ascunde mult mai mult decat se poate vedea cu ochiul liber, la o vizita in restaurant. S-a intors in Romania si s-a pus pe treaba. A luat in considerare optiunea de a deschide un steakhouse autentic in Romania adresat unui segment de consumatori care deja avea o afinitate pentru carnea de vita. Dezvoltarea si accesarea unei astfel de nise a fost alegerea perfecta, de care intreaga echipa se simte mandra si increzatoare in potentialul pietei autohtone.

Carnea de vita Red Angus cu provenienta australiana si uruguayana este ingredientul principal si a fost aleasa de experti pentru fragezime si aroma, din zeci de kilograme de carne disponibila in toata lumea, preferata si de echipa Red Angus Steakhouse, care a testat diverse sortimente pe nevazute.


"Dupa o analiza a preferintelor clientilor din ultimii ani, tipul de carne folosit provine din Australia, SUA si America de Sud. O procuram printr-un distribuitor din Europa. Motivul pentru care am recurs la aceasta formula, de a lua carnea din afara granitelor tarii, este acela ca furnizorii pe care ii avem ne ofera constanta in calitate si in disponibilitatea produselor. Pe piata romaneasca nu am reusit sa identificam un nivel de calitate asemanator cu ceea ce oferim clientilor la acest moment. Se pare ca mentinerea constantei calitatii si disponibilitatii de la o saptamana la alta este, pentru mare parte din furnizorii locali, foarte greu de realizat. Ne dorim in continuare sa identificam un furnizor local, ne-ar scadea si costurile de materie prima cu pana la 30 %", explica Dragos Panait, proprietarul Red Angus Steakhouse.

De asemenea, Marian Huzu - Executive Chef Red Angus Steakhouse a explicat ca "Diferenta dintre o friptura de vita regular si una premium consta in  aroma, fragezime si procedura.  Procesul de maturare este unul dintre cei mai importanti diferentiatori. In general, timpul de asteptare este de 14 zile, in schimb, in bucataria Red Angus procesul de maturare dureaza 21 de zile".


Red Angus Steakhouse crede in investitia in oameni pentru ca ei asigura constanta in calitate, in servire si construiesc relatiile cu oaspetii. Selectia este riguroasa, bazata pe dedicare si atitudine pozitiva iar cei admisi beneficiaza de traininguri si conditii bune de munca.

Restaurantul Red Angus Steakhouse este un loc creat cu suflet, cu un concept unic, caracterizat prin traditie, autenticitate si dedicare. De altfel, acestea au fost si valorile care au insuflat ideea punerii bazelor unui asemenea restaurant, intr-o perioada in care conceptul de steakhouse nu exista in Romania.

Locatia a fost renovata in 2013 din dorinta constanta de a oferi calitate si rafinament, atat in privinta meniului, cat si in cea a ambientului. Decorul este inedit, avand aspectul unui hambar construit din materiale refolosite, imbogatit cu simboluri clasice americane. In spiritul autenticitatii si creativitatii, fiecare element a fost ales cu grija si face parte dintr-o poveste. De exemplu, motocicletele au fost produse in prima jumatate a secolului al XX-lea si sunt modele de referinta castigatoare ale curselor de moto usoare din Europa; trofeele moto sunt realizate pe comanda intr-un atelier romanesc, folosind piese originale Harley Davidson iar scaunele de la bar sunt facute din sei autentice, uzate, cumparate de la cowboy adevarati, din SUA. Lustrele din faruri Vespa intregesc decorul iar cutiile vechi de ulei de motor sunt piese de colectie. Atmosfera este intregita de muzica live.

Povestea Red Angus continua cu o noua etapa de inovare si dezvoltare, de la meniu pana la deschiderea de noi restaurante in locatii atent selectionate.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: red angus steakhouseafacere de familiecarne de vitarestaurant red angus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
Pasionata de plante medicinale si aromaterapie, in urma cu 6 ani, Ioana Matei a demarat afacerea numita Jovis Homemade Beauty - marca romaneasca de...

Cea mai importanta provocare pentru o afacere de familie

de Alina Constantinescu
03 Mai 2017
In ciuda mediului economic instabil, afacerile de familie dau dovada de rezistenta si capacitate de adaptare. Pentru a continua sa creasca, afacerile...

Afacere de familie de un milion de euro, inspirata de retetele din trecut

de Idei de afaceri
03 Mar 2016
De la o mica afacere de productie cu preparate din carne, o familie din Campulung Moldovenesc s-a extins cu primul magazin La Baciu. Familia Baciu...

Cresterea racilor- o excelenta afacere de familie

de Tudor Corneliu
24 Oct 2014
Aceasta activitate de crestere si valorificare in sistem intensiv si supraintensiv a racilor, reprezinta o combinatie de lucrari in aer liber cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]