Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei 30 Sep. 2019 17424
3.75 din 54 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani din asta? Raspunsul este da.

De la incaltaminte vegana, blugi reciclati si pasta de dinti organica, oferta de produse care nu au impact negativ asupra Pamantului pentru consumatori este in continua crestere, insa, in cele mai multe cazuri, acestea sunt cu mult mai scumpe fata de produsele traditionale. 
 
"E important pentru noi sa stim costul real al produsului pe care il achizitionam. Suntem o companie fair trade si singurul retailer certificat de catre World Fair Trade Organization, iar scopul nostru este sa ne facem clientii sa inteleaga ca pretul mai mare pe care ei il platesc inseamna ca cei care prelucreaza materia prima primesc un salariu decent si au conditii de munca bune. Noi producem haine frumoase din materii prime sustenabile la un pret corect.", a spus Melanie Traub, director People Tree.
 
Compania pe care o conduce are deja peste 20 de ani de existenta si are doua sedii: unul in Londra, celalalt in Tokyo. La inceput au pus bazele unei retele de cumparare a bumbacului, insa acum scopul lor este sa vanda produse finite care respecta standardele internationale fair trade. 
 
"Toata lumea poate spune ca vinde bumbac organic, insa noi putem chiar sa dovedim acest lucru. Bineinteles, asta vine cu un cost, insa clientii nostri stiu ca platesc pentru un produs original, pentru o chestie adevarata.", a mai spus Traub.
 
In prezent, People Tree vinde produse in mai multe tari precum Japonia, UK, Germania, Belgia, Luxemburg si Olanda.
 
"Vedem ca exista un interes din ce in ce mai mare pentru produse originale si care respecta standardele internationale privind protectia mediului si munca, iar asta nu face decat sa ne bucure. Cu siguranta vom duce produsele noastre si pe continentul nord-american.", a conchis Traub.
 
Intr-acelasi timp, Catarina Matos, CEO al companiei Mind the Trash, incearca sa elimine cat mai mult din amprenta pe care fiecare om o lasa asupra planetei noastre. Ea povesteste intr-un interviu pentru CNBC despre prima experienta pe care a avut-o cand a mers in Londra. "Cand m-am mutat in Londra acum trei ani... Am fost ingrozita de cat plastic se folosea. Era mult mai rau ca in Portugalia.". 
 
A fondat compania Mind the Trash si, pe langa educarea populatiei cu privire la optiunile pe care le are pentru a evita poluarea planetei noastre, vinde produse pe care le folosim foarte des si au o viata de utilizare limitata. Spre exemplu, cele mai bune produse ale ei la vanzare sunt paiele de baut, pasta de dinti organica, deodorantul bio si sticlele reciclate. 
 
Matos planuieste sa deschida primul magazin "waste-free", care nu va avea nicio amprenta asupra planetei. Ea spune ca asta se va intampla in cel putin doua luni. In plus, a mai spus ca are incredere in faptul ca afacerea ei se va dezvolta in continuare.
 
Asadar, se poate sa obtinem profit din salvarea planetei? Sigur ca da! Important este gasim piata care sa accepte aceasta schimbare si vom putea sa schimbam mentalitati si obiceiuri de cumparare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri ecoafaceri bioreciclare profitmagazin veganproduse veganepeople treemind the trash

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 54 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]