Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Supravegherea de locuinte - mica afacere accesibila oricui

de Anca Gerogescu 19 Sep. 2014 3734
3.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideea supravegherii caselor in timpul concediilor s-a raspandit, dar patronii agentiilor mai au de dus inca multa munca de lamurire. Greutatile apar din cauza temerii (firesti) a oricui de a-si lasa casa in mainile unor persoane straine. Argumentele solide si recomandarile obtinute de la clientii multumiti sunt insa de mai mare ajutor.

 
Factorul cel mai important al acestei afaceri este publicitatea. Daca apelati la anunturi de mica publicitate, alegeti un semn grafic distinctiv, de exemplu un chenar in forma de casa. O mana lasata asupra unei case pe care pare ca o ocroteste este, de asemenea, o idee buna. 
 
In ceea ce priveste textul, alegeti fie o formulare strict informativa, fie una dramatica, care sa faca referire la stresul creat de spargerea casei. Aceasta publicitate “horror” nu este pe placul oricui, dar atrage atentia. Nu faceti economii in ceea ce priveste frecventa anunturilor.

Daca valoarea contractului de publicitate este mare, insistati asupra unei plasari bune in cadrul paginii. Ideal este sa apara si un scurt reportaj pe marginea acestui tip de serviciu. Este scump, dar asigura anuntului un grad mai mare de audienta. Nu disperati daca pana la pranz n-a sunat nimeni: clientii reactioneaza deseori la mult timp dupa aparitia anuntului. 
 
O firma din regiunea Ruhr-ului a inserat anunturi in reviste foarte specializate, mergand pe ideea: “Serviciul este destinat cu precadere oamenilor din categoriile cu venituri mari – doctori, avocati, intreprinzatori. De ce sa nu ne adresam lor direct?” Rezultatul a fost un real succes: in urma unui anunt intr-o revista pentru medici, au sunat 17 persoane interesate. 
 
Foarte eficienta este si trimiterea direct catre potentialii clienti a unor scrisori publicitare. O astfel de scrisoare se adreseaza direct persoanei vizate si prezinta mult mai multe informatii in comparatie cu un anunt. Important este ca prin aspectul general al ofertei sa creati o impresie de seriozitate si profesionalism.

Elaborati scrisoarea in asa fel incat sa nu ramana intrebari fara raspuns. Faceti cunoscute atat conditiile de activitate, cat si cele de plata. Anexati si un formular pentru rezervarea serviciilor pentru o anumita perioada. 
 
Iata cateva recomandari:
 
1. Prezentati o statistica despre furturi si efractii, in special in perioada concediilor. Datele le luati de la Politie.

2. Explicati modalitatea prin care homesitterul a fost controlat si selectat. Amintiti ca orice dubiu cu privire la seriozitatea sa a fost inlaturat si ca angajatii firmei au simtul raspunderii. Clientul poate alege intre fumator/nefumator, expert in caini sau in cai etc.

3. Enumerati indatoririle paznicului.

4. Descrieti in amanunt cum se deruleaza activitatea, povestiti un caz concret.

5. Raspundeti in avans la patru dintre cele mai arzatoare probleme:
a) “Il pot ruga pe homesitter sa-mi faca ordine in garaj?”
Raspuns: Paznicul este raspunzator numai de activitatile angajate prin contract; alte munci nu pot fi executate.

b) “Ce se intampla daca apare un caz de urgenta?”    
Raspuns: Homesitterii sunt instruiti sa anunte in astfel de cazuri agentia. In caz de pericol iminent (foc, spargerea unei tevi, scurgere de gaze), homesitterul preia responsabilitatea si anunta organele competente.

c) “Ce nevoi are un homesitter?”
Raspuns: Paznicul trebuie considerat membru al familiei, el trebuie sa aiba acces la bucatarie, televizor si radio, dus. El si proprietarul vor discuta toate problemele, clarificandu-le din timp.

d) “Ce se intampla daca homesitterul mi se pare antipatic sau nu-l pot accepta dintr-un anumit motiv?”
Raspuns: Sistemul de selectie face acest lucru putin probabil, caci homesitterul este ales special pentru doleantele unui anumit client. Daca, totusi, apar nemultumiri, exista oricand posibilitatea de a se apela la alta persoana.

6.  Adaugati adresa si numarul de telefon. Lista de preturi o anexati separat, pentru ca, in cazul modificarii, sa nu trebuiasca retiparita intreaga scrisoare.
 
La sfarsit adaugati o propozitie publicitara de efect de genul: “Noi ramanem cand dvs. plecati – Homesitters”, “Suntem aici pana va intoarceti – Homesitters”, “Mai bine un strain invitat decat unul neinvitat” sau “Paznici de case – va scutim de surprize neplacute la intoarcerea din concediu”.
 
Reclama constituie, pentru inceput, cheltuiala cea mai semnificativa. Controlati, asadar, de fiecare data efectul actiunilor publicitare intreprinse. Cea mai buna publicitate este cea gratuita, adica un articol in ziarul local. Redactiile vor fi bucuroase sa-l publice, caci serviciul este relativ nou.

Daca obtineti o prezentare la radio sau TV, imaginea dvs. se va imbunatati imediat, deoarece audio-vizualul aduce o mare doza de credibilitate. Nu in ultimul rand, profitati de propaganda orala. Pentru agentiile serioase, grosul afacerii il reprezinta intermedierea de homesitteri catre aceiasi clienti, care in trecut au fost multumiti.
 
 
 
 


Tags: afacereafacere micasupravegherea locuintelorsupravegherereclama

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]