Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un dans la bara, va rog sa-mi acordati

de Zenobia Badescu 29 Mar. 2011 5708
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Imi place la nebunie sa dansez. La petreceri sau chiar singura acasa. Nu, nu la bara cum s-ar putea face legatura din titlu, ci asa cum simt eu muzica. A fost o perioada, in anii adolescentei, in care practic la o petrecere nici nu stateam pe scaun, decat daca nu-mi placea melodia. Desi unora le place mai putin sa danseze si altora deloc, eu sunt o zbantuita. Asa sunt eu si asa imi place. Nu oricui ii place sa gateasca, sa citeasca sau sa mearga cu rolelele. Asa este si in cazul dansului. Si totusi foarte multi oameni adora sa danseze. Altfel, de ce ar mai exista atatea scoli de dans daca nu ar fi amatori?

Una dintre cele mai tinere scoli de dans este DanceOn din Bucuresti, infiintata in 2010, in plina criza. Scoala a venit cu cateva elemente de atractie in plus, adaugate pasiunii celor implicati in dezvoltarea afacerii. Cea care a infiintat-o este Mihaela Florescu, si “nu sunt nici dansatoare si nici coregraf. Sunt inginer” spune aceasta ca raspuns la intrebarea adresata zilnic de persoanele cu care intra in contact. “Am decis ca a venit vremea sa imi cultiv pasiunile,” asa ca a devenit “coregraful” propriei afaceri.



Idei de Afaceri: Dna Florescu, ati optat pentru infiintarea acestei scoli de dans pentru ca era una din pasiunile dumneavoastra?
Mihaela Florescu: Oarecum. Ideea mi-a venit de la fiul meu Octavian, acum in varsta de 9 ani, a carui pasiune pentru dansurile populare am descoperit-o cu surprindere cu cativa ani in urma. Din dorinta de a dansa impreuna cu fiul meu, am vrut sa urmez si eu cursuri de dansuri populare pentru incepatori adulti. Dar, din pacate nu exista niciun curs in Bucuresti, in forma organizata. De aici, pana la ideea de afaceri, a mai fost un singur pas.

Idei de Afaceri: Un pas care a insemnat totusi o investitie de cca. 20.000 euro. Pe langa cursurile de dansuri populare ce programe ati dezvoltat?
Mihaela Florescu: Am inceput cu mai multe tipuri de cursuri de grup: de la dansuri populare romanesti si dansuri orientale (belly dance) pana la dansuri de societate si latino. Au aparut apoi cursuri care cultiva pasiunile cursantilor nostri: club dancing si dans la bara. În prezent sustinem si cursuri private in care realizam coregrafii tematice atat pentru evenimentele de familie, cum ar fi dansul de deschidere al nuntii, cat si pentru evenimente corporate.

Cine isi doreste charleston are charleston sau oricare dintre variantele: dans popular irlandez, hip hop, street dance, dans acrobatic, contemporan, modern, tiganesc, rock and roll etc. Legat de coregrafiile tematice, la DanceOn puteti experimenta dansuri nonconformiste, dansuri tip poveste cu accesorii (baston, palarie, la scaun etc.).

Idei de Afaceri: Cine se poate inscrie la cursurile de dans oferite de scoala dvs.?
Mihaela Florescu: Orice adult care doreste sa invete sa danseze, indiferent de varsta, sex sau nationalitate.

Idei de Afaceri: Aceasta este o noutate! Oferiti si cursuri pentru expati?
Mihaela Florescu: Da. Sustinem ore private din diverse stiluri de dans.

Idei de Afaceri: Aptitudinile conteaza sau este de-ajuns sa-ti placa foarte mult sa dansezi?
Mihaela Florescu: Conteaza si aptitudinile intr-o anumita masura. Insa grupele fiind restranse, de 10-12 persoane, instructorii si coregrafii DanceOn  se ocupa indeaproape de fiecare cursant.

Idei de Afaceri: Care sunt cele mai solicitate cursuri?
Mihaela Florescu: Solicitarile sunt influentate de sezon. De regula cele mai solicitate sunt dansurile de societate, dansurile orientale si club dancing. In aceasta perioada, spre exemplu, avem o crestere semnificativa a inscrierilor la dansuri populare romanesti, dansurile pentru nunta si dans la bara.

Cel mai recent si "hot" concept – dansul la bara

Asadar, unul dintre cele mai solicitate cursuri de la DanceOn este dansul la bara, avand ca protagonisti femei si barbati din toate mediile. Da, pana si o avocata sau o inginera doreste sa cunoasca lascivele miscari, chiar daca au 40 de ani. A nu se confunda totusi cu dansul la bară din cluburile de noapte. Antrenamentele de dans la bara sunt deosebit de incitante si combina lectiile de dans cu elemente de acrobatie. Evolutia depinde strict de fiecare dansator, de forma lui fizica, de timpul alocat antrenamentelor atat in sala de dans cat si in afara ei.

Idei de Afaceri: Va rog spuneti-ne ceva despre inchirierea primei bare mobile de dans din Romania, o alta noutate surprinzatoare.
Mihaela Florescu: Am fost solicitati sa sustinem reprezentatii de dans la evenimente din cele mai diverse, de la evenimente corporate in aer liber, la evenimente de familie sau tematice in cluburi sau emisiuni TV. Asa ca am valorificat o oportunitate.

De regula, intalnesti bara de dans fixa in cluburi, dar daca evenimentul tau are loc in alta locatie, atunci suni la danceON si vine bara la tine. Bara de dans profesionala este portabila, are 3 m inaltime, nu necesita prindere in tavan sau podea si se sustine prin greutatea proprie. Timpul de montare-demontare este de maximum 10 minute si se poate transporta in autoturism.

Idei de Afaceri: Ce este Club Dancing si ce aduce el nou in domeniu?
Mihaela Florescu: Club Dancing propune un stil de dans “altfel”, fara reguli, spontan si care iti dezvolta capacitatea de a improviza, de a te misca liber in public pe cele mai cool melodii ale momentului. La cursuri nicio sedinta nu seamana cu cealalta, pentru ca inveti cum sa imbini diferite miscari din alte forme traditionale de dans cu elemente freestyle. Este cursul ideal de dezvoltare a propriului stil.

Idei de Afaceri: Exista un segment tinta caruia va adresati in mod special?
Mihaela Florescu: Adulti incepatori, care nu au luat niciodata lectii de dans. Clientul ideal este cel care, inainte sa ne cunoasca, a stat pe scaun la petreceri din timiditate sau teama de penibil. La “DanceOn” gaseste intimitatea si confortul de care are nevoie sa depaseasca aceste bariere.

Idei de Afaceri: Este o afacere care va aduce satisfactiile materiale si spirituale dorite?
Mihaela Florescu: Desi este un start-up, lansat in plina criza, mi-a adus imense satisfactii profesionale inca de la inceput. Este o afacere cu o poveste frumoasa in spate, sustinuta de o echipa fantastica, de la dezvoltatorul site-ului, pana la dansatori, instructori si PR. Cand ajungem la break evean? Ne-am propus sa se intample cel mai tarziu in 2012.

Va doresc o vara frumoasa… in pasi de dans!
www.danceon.ro



Tags: cursuri de danscursuriscoalaafaceriidei de afaceridansurievenimenteafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]