Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere cu cel mai scump condiment din lume. Kilogramul se vinde cu 8.000 de euro

de Idei de afaceri 23 Mai. 2023 15693
Afacere cu cel mai scump condiment din lume. Kilogramul se vinde cu 8.000 de euro
4.02 din 104 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Originar din Orientul Mijlociu, sofranul creste acum si in gradina romanilor. Solul si clima din Romania sunt favorabile culturii de sofran, toamna fiind momentul oportun pentru plantarea bulbilor.

Sofranul este cel mai scump condiment din lume! Este nevoie de 250.000 de stigmate de flori pentru a produce doar o jumatate de kilogram de sofran. Pretul ridicat (de 8.000 de euro/kg) se explica prin munca enorma depusa la culegere si uscare, dar si prin gustul si proprietatile medicinale. Spaniolii il folosesc la paella, italienii il adauga in risotto-uri, iar indienii il pun si la dulciuri.

Ligia Suciu, o tanara din Ineu, judetul Arad detine 200 metri patrati din gradina proprie cu plante de sofran. Ideea s-a nascut din curiozitate, putini sunt cei care isi risca investitiile intr-o astfel de cultura, in special din cauza faptului ca nu au suficiente informatii despre sofran.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa demarezi o afacere cu sofran din Afacerea Anului: "Cultura de sofran"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Daca in Romania se cultiva kiwi si migdale, de ce sa nu cultivam acest condiment?

La inceput i-a fost foarte greu deoarece nu avea de unde sa cumpere material saditor. Dupa ce s-a documentat, in cele din urma a cumparat materialul saditor din Sardinia (Italia), platind 560 de euro pentru 700 de bulbi. Da, este un pret destul de piperat, insa comparativ cu alte culturi, pe langa materialul saditor nu prea mai sunt cheltuieli. Daca stam sa ne gandim, este o investitie foarte buna tinand cont de pretul exorbitant cu care se vinde.



Cei interesati de o astfel de afacere trebuie sa stie ca este foarte importanta alegerea solului in care sa infiinteze cultura. Sofranul are nevoie de soluri argiloase, expuse la soare, bine drenate. Pentru buna dezvoltare a plantei, se recomanda plantarea la inceputul toamnei, dupa cerealele paioase.

Procesul de recoltare este migalos, staminele se culeg manual, apoi urmeaza uscarea la soare sau in cuptor.

Sofranul este recomandat in combaterea depresiei. S-a dovedit a fi la fel de eficace precum medicamentele prescrise de medici. Contine substante care stimuleaza productia de serotonina si astfel imbunatatesc starea de spirit, reduc depresia si anxietatea.

Curcumina, substanta activa din sofran previne formarea si extinderea tumorilor. Si-a dovedit eficienta in tratarea cancerului de colon, ficat, piele, plamani.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cultivare sofranafacere in agriculturaafacere cu sofranafacere cu condimente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.02 din 5 - 104 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]