Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere inovatoare: o companie din Viena a introdus pe piata un geam care produce lumina artificiala

de Alina Constantinescu 07 Aug. 2017 4573
4.3 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee de afaceri care merita analizata de managerii companiilor care produc ferestre sau lucreaza in sectorul constructiilor este aceea de a lansa pe piata geamuri care produc lumina artificiala. Un IMM austriac vrea sa transforme cladirile din Europa cu ajutorul unui geam inovator care produce singur lumina, permitand ferestrelor sa recreeze lumina de zi naturala.

In urma cu 2 ani, LightGlass Technology, un IMM cu sediul in Viena, a introdus pe piata un geam care produce lumina artificiala si aceasta idee de afaceri inovativa a castigat premii de design in Germania, Austria si Statele Unite.

„Intre cele doua straturi de geam izolant aplicam o tehnologie LED speciala, impreuna cu o suprafata conductoare de lumina”, afirma Felix Zabel, asociat administrator in cadrul LightGlass.

„Geamul ramane in intregime transparent atunci cand nu este pornit si asigura un iluminat complet si uniform in momentul in care este pornit”.

Infiintata in anul 2014, compania LightGlass permite utilizarea tehnologiei sale de catre parteneri internationali din diverse sectoare, de la intreprinderi de constructii la producatori de ascensoare. Compania perfectioneaza introducerea in geamuri a unor componente electronice precum senzori, camere si sisteme de afisare. Compania este interesata sa ofere licente si altor companii.

Tehnologia LightGlass ALED a schimbat fundamental perceptia asupra luminii.

LightGlass dezvolta in prezent o strategie de marca pentru ALED, conceputa pentru marile centre comerciale, care sa afiseze numele sau sigla unei intreprinderi in interiorul unei ferestre. De asemenea, acestea sunt autorizate sa introduca componente electronice precum senzori, camere si sisteme de afisare in interiorul geamurilor.

Astfel, energia produsa de corpurile de iluminat conventionale si sistemele de iluminare este redusa. Tehnologia ALED consta intr-o membrana cu proprietati fotoconductoare inclusa in structura unui geam termoizolant prin care se asigura productia de energie regenerabila.

„In loc sa aprindem un alt corp de iluminat sau o lampa, putem utiliza fereastra sau geamul ca sursa de lumina artificiala”, este de parere Zabel.

Prin intermediul Vienna Business Agency, LightGlass a accesat finantare din fondurile structurale si de investitii europene (fondurile ESI), care au fost concepute pentru a sprijini dezvoltarea continua a IMM-urilor cu potential.

„Am pornit de la tehnologia noastra de baza, ALED si am investit ulterior destul de mult pentru a dezvolta in continuare aceasta tehnologie”, mai spune Zabel.

„Este foarte important sa investim in cercetare si dezvoltare pentru a fi competitivi si a introduce pe piata noi produse inovatoare”, afirma dl Zabel.

In urmatoarea decada va avea loc o schimbare substantiala a industriei sticlei, iar tehnologia LightGlass, cu modulele sale integrate in sticla, reprezinta un produs nou, inovativ, ce permite dezvoltari in multe directii.


Sursa: Comisia Europeana


Tags: afacere inovativalumina artificialaafacere cu geamuritehnologie led

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 10 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]