Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere inspirata din traditia si cultura romaneasca: genti cu modele folclorice

de Alina Constantinescu 19 Dec. 2016 3930
4.67 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A renuntat la jobul din corporatie si a inceput o afacere cu genti, pantofi si accesorii (bratari, manusi, portofele, port-carduri sau agende) inspirate din folclorul romanesc. Vorbim astazi despre povestea afacerii Nicoletei Chirica, o tanara in varsta de 30 de ani, care a pus pe picioare un business axat pe inovatie, pe care, de aproximativ doi ani, este cunoscut sub numtele de Iutta. Iata cum a pornit totul...

Nicoleta a absolvit Facultatea de Cibernetica in 2007 si a inceput sa lucreze in industria telecomunicatiilor inca din perioada studiilor. In timpul liber facea acasa genti, in sufragerie, si era pasionata de aceasta activitate. Dupa 6 ani de munca in functia de inginer tehnic, s-a hotarat sa intre in lumea antreprenoriatului, astfel si-a consolidat pregatirea cu un MBA in socilogie, un studiu la o scoala de design si multe ore petrecute in atelier. Studiile au ajutat-o sa isi descopera latura creativa.

Numele afacerii provine de la Iudita, personaj ilustrat de multi pictori renascentisti in operele lor si care reprezinta un simbol al intelepciunii.

A investit cateva mii de euro (banii au provenit din resursele proprii), a cercetat cultura si traditia romaneasca si cu ajutorul a doua prietene a pus afacerea pe picioare.

Produsele realizate se adreseaza clientilor care inteleg ce se afla in spatele creatiei si designului de produs si doresc sa se exprime prin ce poarta. Materialele folosite sunt diverse: piele, materiale textile, etc. Produsele care se vand cel mai bine sunt gentile. In realizarea acestora se inspira din arhitectura veche, straiele populare romanesti, obiceiuri, legende sau zonele pitoresti.

"Iutta este un brand iconic de genti, pantofi si accesorii din piele cu un design folk contemporan. Creatiile noastre se inspira din cultura traditionala si credinte stravechi, traduse intr-o maniera personala, exclusiva. Colectiile capata viata prin devotamentul si pasiunea investite in fiecare produs, calitati sinonime cu viziunea brandului. Astfel, produsele noastre au devenit elemente distinctive in industria fashion", se arata pe site-ul iutta.ro.

Produsele se vand online cat si in diverse galerii de arta sau concept store-uri la preturi de 400-500 de lei, iar volumul de vanzare este de 500 de produse anual.

Pe viitor isi doreste ca sa realizeaza produse si cu simbolurile altor culturi in designul lor si sa le vanda peste granite.

 „Planul nostru nu este sa ne axam exclusiv pe romanesc, ci pe design identitar, si astfel sa ne orientam spre fiecare cultura de pe glob pentru ca exista conexiuni si elemente comune in fiecare dintre acestea“, a declarat antreprenoarea pentru businessmagazin.ro.

Fondatoarea business-ului spune ca in 2015, compania a inregistrat afaceri de 40.000 de euro si a incheiat anul cu profit.


Tags: afacere cu gentigenti din iuttaafacere profitabilacultura romaneasca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]