Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice

de Botezatu Razvan 26 Apr. 2017 6388
3.03 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice persoana care doreste sa acceseze fonduri europene pentru initierea sau dezvoltarea unei afaceri in mediul rural trebuie sa dea dovada de ambitie si perseverenta. Nu te pricepi la contabilitate, iar hatisurile legislative te inspaimanta? Uita toate aceste temeri! Implica-te concret in succesul afacerii tale si realizeaza un plan de afaceri impecabil pentru accesarea fondurilor europene! Fiindca nimeni, in afara ta, nu iti cunoaste mai bine afacerea!

Radu Razvan Pop din comuna Panticeu, judetul Cluj a considerat oportuna initierea unei afaceri in domeniul topografic, respectiv efectuarea de lucrari de specialitate care vizeaza indeosebi populatia rurala si institutiile publice din comuna sa si din localitatile invecinate.

Dupa 1989, in Romania s-a impus retrocedarea terenurilor confiscate de regimul comunist. Pentru facilitarea acestei actiuni este nevoie de realizarea in prealabil a masuratorilor topografice ale terenurilor respective, operatiune care necesita aparatura si softuri de specialitate.

In trecut, masuratorile topografice ofereau informatii legate doar de suprafata, vecinatati si deschiderile unui teren. In prezent, tehnologia permite obtinerea unor date complexe, in format digital, accesibile tuturor categoriilor de proprietari sau clienti.

Activitatea principala a initiatorului proiectului consta in realizarea masuratorilor si documentatiilor topografice necesare pentru identificarea si retrocedarea terenurilor, realizarea documentatiilor pentru inscrierea terenurilor si a constructiilor in Cartea Funciara si efectuarea de studii de prefezabilitate si fezabilitate.

Prin proiectul „Achizitie echipament pentru masuratori topografice”, finantat prin Axa 3 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 312 – „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”, Radu Razvan Pop a primit o finantare nerambursabila in valoare de 9.182 de euro
in vederea achizitionarii echipamentelor necesare prestarii serviciilor de topografie.

Intreg procesul de aplicare (obtinerea avizelor si elaborarea cererii de finantare) si procesul de implementare (achizitie, evaluare) au fost realizate cu ajutorul unei firme de consultanta din judetul Cluj.

Obiectivul general al acestei investitii a fost diversificarea activitatilor desfasurate la nivelul comunei Panticeu si sprijinirea populatiei rurale in improprietarirea cu terenurile detinute anterior.
Pentru a atinge obiectivele propuse, antreprenorul a achizitionat aparate si softuri necesare pentru realizarea lucrarilor de topografie si cadastru. Prin intermediul proiectului a fost creat un loc de munca ce va fi mentinut pentru o perioada de cel putin trei ani de la finalizarea implementarii.


Sursa: Publicatia "Bune Practici", RNDR, Anul II, nr. 23, iulie 2015


Tags: afacere la tarafonduri europenetopografiemediu rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.03 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]