Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere profitabila si accesibila, cu o piata imensa - medierea

de Zenobia Badescu 09 Iul. 2015 4268
4.25 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anterior declansarii unei actiuni in instanta sau pana la termenul dat de instanta in acest sens, partile trebuie sa se prezinte la un mediator in vederea informarii cu privire la posibilitatea solutionarii diferendelor pe calea medierii, adica prin dialog si negociere.

Conform legii, litigiile, conflictele, divorturile si alte spete trebuie sa parcurga obligatoriu procedura de informare cu privire la avantajele medierii. Medierea este o profesie liberala iar pentru a o practica nu ai nevoie de cunostinte juridice ci ai nevoie de multa comunicare si empatie.
 
Delia Daniu, mediator:
Preiau medieri care au ca obiect diverse domenii, de exemplu contracte de credit, contracte comerciale, de asigurari si chiar partaje in cadrul divorturilor.

Idei de Afaceri: Aveti studii de caz? Care au fost beneficiile celor implicati?

Delia Daniu: Pe site-ul meu www.mediatoruldeleasing.ro am postat cateva studii de caz, tocmai pentru a promova procedura medierii si pentru a arata oamenilor cateva lucruri palpabile.

Am fost contactata de multe persoane care se regaseau in acele studii de caz si care, vazand ca intr-adevar exista modalitati de solutionare amiabila, indiferent de situatia in care se afla, au apelat cu mai multa convingere.

Cel mai important beneficiu al persoanelor implicate este timpul. Timpul este singura resursa nemultiplicabila. Orice am face, tot 24 de ore avem la dispozitie intr-o zi.

Astfel, prin faptul ca partile implicate si-au putut solutiona prin mediere si prin faptul ca mi-au acordat increderea ca putem solutiona impreuna un caz, au castigat foarte mult timp. in instanta stim cu totii ca un dosar dureaza foarte mult. O Societate Comerciala isi poate bloca activitatea pe durata procesului, ceea ce poate duce, de cele mai multe ori, la faliment, daca nu au resursele necesare sustinerii businessului.

In egala masura, foarte important este si faptul ca partile in mod direct au decis solutia reciproc avantajoasa. Nu a existat un judecator care sa decida in favoarea uneia sau a celeilalte parti, astfel incat vorbim de situatii castig – castig.

Confidentialitatea intregii proceduri reprezinta un avantaj important pentru parti, avand in vedere ca nimeni nu afla de problemele cu care se confrunta, nu este afectata imaginea si toate discutiile raman in cadrul biroului.

Pe durata sesiunilor separate de mediere, fiecare parte isi poate deschide sufletul catre mediator si poate destainui informatii care ajuta la solutionarea cazului, dar care nu sunt prezentate si celeilalte parti. Cu atat mai mult, nimeni din afara procedurii nu afla informatiile discutate, fiecare persoana implicata semnand clauzele de confidentialitate.

Am avut clienti si persoane publice sau care apar in Top 300 cei mai bogati oameni din Romania, persoane care nu doreau sa piarda timp si sa-si expuna problemele in public, astfel incat cea mai buna metoda de solutionare a fost prin mediere.




Tags: medieremediatorafacereafaceriafacere profitabilamediereamediator de leasing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]