Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea care iti aduce profit in orice sezon

de Stanciu Ioana 29 Mar. 2017 6086
3.89 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fiecare persoana are nevoie de odihna si recreere. Tot mai multi turisti prefera astazi locurile de gazduire si mancarurile oferite de pensiunile turistice sau agroturistice. Este cat se poate de clar ca afacerile in turism nu vor disparea niciodata. Dimpotriva, ele au oportunitatea de a creste si a se dezvolta foarte mult. Asadar, iata cum sa deschizi o pensiune turistica la tara cu bani europeni...

Casa bunicilor sau a parintilor de la tara, o casa cumparata, casa de vacanta sau propria locuinta transformate in pensiuni pot reprezenta o sursa importanta de castig pentru tine. Calin Mircea Catalin din comuna Botiz, judetul Satu Mare, si-a deschis o pensiune cu fonduri europene.

Situarea la doar sapte kilometri distanta de municipiul Satu Mare confera comunei Botiz o pozitie privilegiata in ceea ce priveste fluxul de potentiali turisti. In apropierea comunei, la aproximativ trei kilometri, se afla padurea Noroieni, cu o  fauna bogata, numeroase specii de pasari si grupe de animale de interes conservativ.

De asemenea, la distanta de aproximativ 20 de kilometri se afla Cetatea Ardud, iar la 40 de kilometri poate fi vizitat Castelul Karolyi, din Carei. Acesta a fost aspectul care l-a determinat pe beneficiar sa initieze proiectul privind  construirea unei pensiuni care sa ofere servicii de calitate, in scopul punerii in valoare a potentialului turistic al zonei satmarene.

Obiectivul general aferent proiectului a fost in concordanta cu cel al masurii 313, respectiv dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale, care sa contribuie la cresterea numarului de locuri de munca, a veniturilor alternative si a atractivitatii spatiului rural.

Obiectivele specifice au fost atinse prin crearea a 11 locuri de munca, prin imbunatatirea si diversificarea infrastructurii si serviciilor turistice si cresterea valorii adaugate in activitatile de turism.

Principalele activitati ale proiectului au constat in construirea pensiunii si achizitionarea dotarilor aferente pentru receptie, camere, bai si sala de mese.

Pensiunea are o capacitate de cazare de 26 de locuri, distribuite in cinci camere cu  doua locuri, patru camere cu pat matrimonial, doua apartamente cu living si o camera si un apartament cu living si doua camere, clasificate la trei  stele. Camerele au baie  proprie si sunt dotate cu  TV, minibar,  loc pentru bagaje, sifonier si birou. Unitatea de cazare are amenajate un loc pentru receptie, o sala cu opt mese, o bucatarie, o sala cu bar propriu, piscina, jacuzzi si saune,  toate utilate conform  standardelor in vigoare.

Totodata, antreprenorul a dorit sa promoveze cultura traditionala in incinta pensiunii, astfel ca holul de asteptare a fost impodobit cu obiecte traditionale de marca autohtona, si anume costume traditionale barbatesti si femeiesti specifice portului popular al osenilor, vase, oale si alte obiecte artizanale specifice locului, prelucrate manual de mesterii olari din zona Satmarului.


Sursa: RNDR, Bune practici, nr 23, anul II, iulie 2015


Tags: pensiune turisticafonduri europeneafacere la taraafacere in turism

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.89 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]