Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea unui tanar din Sebes: siropuri, gemuri si dulceturi naturale, dupa retetele bunicilor

de Alina Constantinescu 07 Mar. 2018 7016
4.02 din 30 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mircea Matei, un tanar de 28 de ani din Sebes, a pornit o afacere de familie cu produse naturale, precum siropuri, dulceata si gemuri, dupa ce a constatat la propria nunta ca invitatii au preferat siropul de soc in locul bauturilor carbogazoase. Mica lor afacere a fost demarata anul trecut, iar anul acesta deja comercializeaza produsele.

"Ideea vine de la propria nunta, atunci cand am vazut ca s-a consumat foarte bine siropul de soc. De aici a plecat totul. Am vazut ca s-au consumat peste 250 de litri de sirop de soc combinat cu apa, iar un suc acidulat, din comert, sub 60 de sticle. Am observat ca lumea incepe sa consume mai natural, mai sanatos", a declarat pentru Agerpres, Mircea Matei.

Pasiunea pentru produsele naturale s-a impletit cu dorinta de completare a veniturilor familiei. Cu timpul, tinerii s-au perfectionat, invatand din propriile greseli.

Siropurile, dulceturile si gemurile sunt preparate din ingrediente naturale, respectand retelele bunicilor. Pe langa acestea mai vinde muraturi, zacusa, ardei iuti in otet si pasta de ardei. Desi a inceput doar de anul trecut, tanarul antreprenor valorifica deja o parte dintre produse la cateva magazine din Alba Iulia, Bucuresti, Deva si, in curand, si in Timisoara.

Cel mai bine vandut produs este siropul de soc. Acesta este benefic pentru cresterea imunitatii deoarece are o concentratie mare de vitamina C si antioxidanti, distruge microbii si ajuta la eliminarea toxinelor din organsim. Fructele de soc sunt un remediu natural pentru prevenirea infectiilor virale si bacteriene cum ar fi tusea, raceala, gripa si amigdalita. Socata este indicata in combaterea constipatiei, a retentiei de apa in tesuturi, infectii urinare, gratie actiunii depurative si antiinflamatoare.

Foto: pixabay.com

"Acesta este vedeta, merge cel mai bine, si la restaurante si in magazine. Mai avem sirop de catina, de zmeura, de afine, de menta. Facem si dulceata de pepene galben. Nu am mai auzit de dulceata de pepene, am incercat, ne-a placut si nu am mai stat pe ganduri. De asemenea, facem dulceata de afine, care merge excelent la papanasi", a spus tanarul intreprinzator.

Pe viitor, antreprenorul doreste sa mareasca gama de produse, comercializand si compot de dovlecel, dulceata de ardei iuti, de nuci verzi si sirop de muguri de brad.




Tags: afacere cu dulceataafacere de familieafacere cu sirop naturalsuc de soc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.02 din 5 - 30 voturi.

Articole conexe

Afacere de familie - producerea de sapunuri si cosmetice naturale

de Alina Constantinescu
22 Aug 2017
Pasionata de plante medicinale si aromaterapie, in urma cu 6 ani, Ioana Matei a demarat afacerea numita Jovis Homemade Beauty - marca romaneasca de...

Cea mai importanta provocare pentru o afacere de familie

de Alina Constantinescu
03 Mai 2017
In ciuda mediului economic instabil, afacerile de familie dau dovada de rezistenta si capacitate de adaptare. Pentru a continua sa creasca, afacerile...

Afacere de familie de un milion de euro, inspirata de retetele din trecut

de Idei de afaceri
03 Mar 2016
De la o mica afacere de productie cu preparate din carne, o familie din Campulung Moldovenesc s-a extins cu primul magazin La Baciu. Familia Baciu...

Cresterea racilor- o excelenta afacere de familie

de Tudor Corneliu
24 Oct 2014
Aceasta activitate de crestere si valorificare in sistem intensiv si supraintensiv a racilor, reprezinta o combinatie de lucrari in aer liber cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]