Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole: Cele mai profitabile soiuri de coacaz

de Alina Constantinescu 21 Nov. 2016 3907
3.47 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Coacazele sunt foarte apreciate in medicina naturista pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii: dezintoxica organismul, intaresc oasele, revigoreaza, tonifica organismul si combat astenia, oboseala si anemia, intaresc imunitatea si prelungesc viata. Sucul, siropul, pulberea sau dulceata de coacaze sunt la mare cautare, atat in tara, cat si peste hotare. Asadar, iata afacerea perfecta in agricultura pentru 2017: cultura de coacaze negre!

Deoarece terenurile cultivate cu grau, porumb si cartof nu mai sunt rentabile, agricultorii si-au indreptat atentia spre cultivarea pomilor si arbustilor fructiferi.

Inginerul Nelu Orlaie, fondatorul pepinierelor din localitatea Hida spune ca cele mai profitabile soiuri de coacaz sunt cele din Polonia: Tiben si Ruben. Se obtin in jur de 3-4 kilograme de fructe pe tufa.

“Incarcatura la hectar este de 3.300-4.000 de tufe la hectar. Distantele de plantare trebuie sa fie de 2,5-3 m intre randuri si 1-1,2 m intre plante pe rand. Coacazul se poate infiinta pe solurile mijlocii, dar poate valorifica si soiurile putin mai grele. Pentru Romania, se recomanda ca arbustul sa nu se planteze in sudul extrem al tarii, in Dobrogea, unde sunt temperaturi excesiv de ridicate in timpul verii.

Cel mai bine este sa infiintezi o plantatie de coacaz toamna, dar daca terenul si conditiile de umiditate excesiva nu permit plantarea, aceasta se poate face si primavara devreme. In general se planteaza cu 2-3 cm mai jos fata de zona de plantare din pepiniera. In teren desfundat, plantarea se face in gropi cu dimensiunile de 30 x 30 x 30 cm Dupa plantare, tufele se uda cu 6-8 litri apa si se repeta udarea in cazul unei toamne secetoase”, a explicat inginerul pentru Agrointel.

Cele doua soiuri de coacaz sunt rezistente la ger si boli si nu necesita lucrari speciale, dintre toate speciile de arbusti sunt cel mai usor de intretinut.

Pentru productii mari si calitative, o data la trei ani se fac fertilizari cu 40-60 t/ha gunoi de grajd, 400-600 kg superfosfat si 300-400kg sare potasica. Fructele se recolteaza manual.


Tags: afaceri agricolecultivare coacazeafacere cu coacazecoacaze negre

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.47 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Cultura plantei cu 5 arome: afla secretele unei super-afaceri agricole!

de Alina Constantinescu
06 Ian 2021
Probabil acum auzi pentru prima oara de schisandra, planta cu 5 arome. Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie,...

3 dintre cele mai inedite si mai profitabile idei de afaceri agricole in 2015-2016

de Marinache Horia Cristian
28 Sep 2015
In prezent, din ce in ce mai multi intreprinzatori isi indreapta atentia spre afaceri agricole profitabile, orientandu-se spre idei inedite. Cine...

Te mai mira ceva? Avem afaceri agricole revolutionare: rosii albe sau cu gust de kiwi

de Marinache Horia Cristian
24 Sep 2015
Tot mai multi romani demareaza afaceri in agricultura. Doar in prima parte a acestui an au fost deschise cca 8.000 de firme noi in domeniul...

Afaceri agricole profitabile: Kiwi, migdale, smochini, lavanda!

de Matei Antonescu
21 Aug 2013
Lavanda, migdale, kiwi, goji, smochine, curmale, andive... Iata o serie larga de plante exotice pe care le putem cultiva si in Romania. Si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]