Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes in 2012 - O covrigarie!

de Adela Simonescu 09 Mai. 2012 5332
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bucurestenii stiu, sau poate si cei care au trecut prin zona centrala, ca la parterul magazinului „Cocor“, pana cand acesta a intrat in renovare, a functionat o covrigarie renumita.

Iata cum decurgeau lucrurile intr-o zi obisnuita a saptamanii. Ora 11,00 si la covrigaria amplasata pe lateralul magazinului era, ca de obicei, agitatie: pe un blat pudrat cu faina, doua fete modelau de zor covrigi, ruland sub palme fitiluri de coca de 40-50 cm lungime si impletindu-le cu dexteritate in forma specifica, in timp ce un ba iat se ocupa de restul operatiilor. Opareste covrigii intr-o cuva cu apa fiarta, ii trece printr-un castron cu mac si sare grunjoasa, ii aliniaza cate 12 pe o paleta din lemn lunga de 2 metri si ii introduce in cuptor. Acolo, alti vreo 50 de covrigi, in diverse stadii de rumenire, asteapta cuminti sa se coaca complet.

Se vede ca baiatul are experienta: apreciaza din ochi care covrigi trebuie mutati mai spre interiorul cuptorului, care trebuie intorsi si care trebuie scosi. Pe cei care sunt gata ii rastoarna intr-un jgheab metalic inclinat, de unde aluneca pe un alt blat din lemn.
De aici, o a treia fata, vanzatoarea, ii ia cu un servetel si ii inmaneaza clientilor.

Pentru comenzile mai mari (de peste trei bucati), covrigii sunt insirati pe o bucata de sfoara care „curge“ de pe un mosor aflat langa blat. Intreaga activitate este la vedere, pentru ca peretele frontal al covrigariei este de fapt un ansamblu de ferestre mari de termopan, cu suprafata totala de cca 15 mp. Clientii vad absolut tot, inclusiv cum se rumenesc covrigii in cuptor, fiindca acesta (cuptorul) nu are niciun fel de usa.

Unitatea nu este amplasata frontal, ci pe o latura a magazinului „Cocor“, la 10 m de fluxul de trecatori, dar treaba merge: aproape tot timpul e o coada de cinci-sase persoane, uneori se strang insa si 15-20. Si nu trebuie sa intrebi pe nimeni cati covrigi vinde unitatea respectiva intr-o zi.

E suficient sa stai cateva minute prin apropiere si sa numeri cate bucati ies prinochiul de geam: cam 10 pe minut. Adica vreo 500-600 pe ora sau cel putin 5.000 pe zi. La pretul de 1 leu bucata, aceast a inseamna incasari de 5.000 de lei pe zi.


Desigur, covrigaria de la „Cocor“ avea un amplasament de exceptie si succesul ei s-a datorat
si acestui factor, dar afaceri multumitoare se pot face si in locatii mai putin centrale: un profit bun se poate obtine vanzand chiar si numai 1.500 de covrigi pe zi.


Cei tentati de aceasta oportunitate de afaceri pot consulta ghidul "Cum sa iti deschizi propria covrigarie". Ghidul este disponibil aici!


Tags: covrigariecovrigicovrgarie afacereafaceri covrigiafaceri covrigarie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]