Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu ridichea de luna!

de Ideideafaceri.ro 23 Iun. 2012 4830
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ridichea se cultiva pentru radacinile sale tuberizate care se consuma proaspete. Continutul in vitaminele B, C, P, rafanol, iod, magneziu, sulf si fibre face din ea o leguma apreciata, care se cultiva o mare parte din an, avand perioada de vegetatie scurta (25-40 de zile). Constituie un bun aperitiv, avand in acelasi timp efect antiscorbutic, antirahitic, drenor hepatic si renal.

Originea si aria de raspandire
Ridichea provine din speciile salbatice care se gasesc in stare spontana din zona mediteraneana pana in Extremul Orient.

In tara noastra, se poate cultiva in toate zonele agricole, chiar si in zonele cu clima extrema, putandu-se dezvolta intr-un interval de timp relativ scurt (30-40 de zile), cand se pot intruni conditii climatice favorabile.

Particularitatile biologice ale plantei
Ridichea de luna este o specie anuala. In prima faza de vegetatie, formeaza la suprafata o rozeta de frunze, iar in pamant o radacina ingrosata rotunda, fusiforma, cilindrica sau ovala de culoare rosie, alba sau combinata, de diferite dimensiuni (diametrul intre 2-5 cm). In sectiune, culoarea radacinii este cel mai adesea alba, dar poate fi fi rosiatica. Este frageda, suculenta si picanta, greutatea unei radacini comestibile fiind cuprinsa intre 7 si 35 g.

Exigente agro-pedo-climatice
Pentru cresterea si tuberizarea radacinilor, ridichea necesita un climat cald si umed, manifestand o slaba rezistenta la temperaturi scazute (negative).

Tuberizarea radacinilor se realizeaza de obicei in zi lunga, insa sub presiunea selectiei s-au obtinut si soiuri care pot forma radacini tuberizate in zi scurta. Vara trebuie sa se asigure o umiditate constanta, alternanta putand deprecia calitatea radacinii. Prefera soluri humifere, nisipo-lutoase, cu pH cuprins intre 6 si 6,5.

...

>>>Aflati totul despre modul in care se cultiva si se ingrijeste ridichea de luna in cadrul ghidului "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".


Tags: cultivarea legumelorridiche de lunaridichea de luna

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]