Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile de familie. Fabricuta de lactate cu fonduri europene

de Idei de afaceri 10 Nov. 2015 8030
4.4 din 24 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideea de a se lansa in afaceri le-a venit prin 2006, a inceput sa prinda contur abia in 2008 si de atunci s-a tot dezvoltat. Artesana este acum un brand cunoscut si apreciat ce ofera produse realizate dupa retete originale de inspiratie europeana.

 "Un prieten care lucra in Spania ne-a adus branzeturi de acolo care ne-au placut atat de mult, incat am mers, am vizitat mica fabrica de acolo si am discutat cu proprietarul acesteia, un spaniol prietenos care facea produsele dupa retete traditionale", spune Daniel Donici.

Dupa facultate, Daniel Donici si sotia sa Alina s-au intors in Tecuci, hotarati sa-si porneasca propria afacere.

Afacerea au inceput-o cu bani imprumutati, pentru ca ulterior sa faca un credit si sa acceseze, cu greu, si fonduri europene.

Initial, au inceput sa testeze piata si au obervat ca romanii nu agreeaza  laptele de capra spre deosebire de Spania, unde exista o traditie in acest sens.

Chiar daca produsele din lapte de capra erau o noutate la momentul respectiv, au reusit sa le introduca in cateva magazine tip bio traditional.

In timp, cererea pentru aceste produse a  cresut astfel incat cei doi soti au decis sa construiasca o fabrica in orasul natal. „E o zona cu potential foarte bun datorita numarului mare de crescatori de animale“, spune Daniel.

In prezent, in fabrica se prelucreaza zilnic circa 1.500 de litri de lapte, realizandu-se produse precum iaurt, sana, chefir, creme de branza, branzeturi in ulei de masline, branzeturi maturate si de mucegai cu arome mediteraneene.

Produsele lactate realizate dupa metode  traditionale ajung acum in hipermarketurile Auchan, Carrefour, Cora si Mega Image. 

Pentru a-si realiza ideile familia de antreprenori a reusit sa obtina o finantare de 750.000 de euro de la o banca, pe care au completat-o cu alti 250.000 de euro bani din fonduri europene, obtinuti prin progamul de dezvoltare rurala.

"Cred ca am condus 100.000 de kilometri, numai pentru aprobarea proiectului, in Galati, Constanta, Bucuresti, pentru toate autorizatiile", spune Daniel.
Sursa: gandul.info
Detalii: http://artesana.ro/



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereafaceriafaceri profitabileafaceri de familielapte de caprabranzeturi din lapte de capralactateartesana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 24 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]