Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla secretele unei afaceri cu ciuperci de la un antreprenor din Targu Mures!

de Alina Constantinescu 15 Mai. 2017 5346
3.83 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca v-ati gandit deja la cultivarea ciupercilor ca la o oportunitate de afaceri, dar nu ati stiut cum sa o puneti in practica, va oferim in randurile de mai jos un exemplu care sa va inspire. Activitatea este foarte simpla, iar rezultatele va vor umple de satisfactii, asa cum a reusit si un antreprenor din comuna Sancraiu de Mures.

Adrian Golovatei din Targu Mures a inceput activitatea in anul 2007, achizitionand din Italia un modul pentru cultivarea ciupercilor pleurotus. Care au fost etapele dezvoltarii afacerii cu ciuperci champignon si pleurotus:

1. Realizarea unui proiect de dezvoltare cu fonduri europene pentru marirea capacitatii de productie

In anul 2009 a depus o cerere de finantare, iar contractul a fost semnat in martie 2010. Antreprenorul a putut astfel sa dezvolte capacitatea de productie pentru ciupercile Pleurotus si sa inceapa productia de ciuperci Champignon (din 1 noiembrie 2012). Prin implementarea proiectului finantat din fonduri europene nerambursabile au fost realizate trei celule Pleurotus, pe cate 240 m² fiecare, si o hala de productie de ciuperci Champignon, cu opt celule, fiecare pe cate 120 m², deci un total de 960 m².

2. Achizitia de echipamente pentru productia de ciuperci si construirea unei hale

Principalele activitati intreprinse in cadrul proiectului au fost:

- construirea unei hale de 1.600 m² (celule de cultivare, camera de procesare, camera de frig, centrala termica, vestiare), pe structura de metal, compartimentata cu panouri tip sandwich, pentru productia de ciuperci Champignon;
    
- achizitia de echipamente pentru mentinerea controlata a temperaturii, umiditatii si conditiilor de depozitare (frig), pentru incarcarea materiei prime si evacuarea compostului uzat, plus un generator de curent si o masina frigorifica de transport;
    
- asigurarea de spatii pentru depozitarea lemnelor de foc, ambalare si spalare;
    
- construirea unei hale de 720 m², cu celule pentru productia de ciuperci Pleurotus.

3. Angajare de personal pentru cules, sortat si ambalat ciuperci

Proiectul are si o pronuntata componenta sociala, prin asigurarea a 15 noi locuri de munca pentru oamenii din Sancraiu de Mures, Panet, Berghia si Targu Mures, ajungandu-se la 23 de angajati, care lucreaza in doua schimburi.

Prin investitiile realizate, a reusit sa devina un important productor in industria locala, cu aspiratii de extindere, atat la nivel regional si national, cat si in afara granitelor.

4. Vanzarea productiei in supermarket-uri, dar si in magazinele de proximitate

Productia de ciuperci este livrata in lanturile de supermarketuri la nivel national si in reteaua de magazine locale.


Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 10, anul II, ianuarie 2015


Tags: afaceri cu ciuperciciupercariecultivare ciuperci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]