Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Am o idee de afacere: O jucarie modulara, comestibila

de Nita Alina 08 Feb. 2016 4634
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ieseanul Andrei Toma a inventat o jucarie modulara comestibila - Cristal Reticular - si reprezinta una din primele 100 de inovatii care au fost prezente la evenimentul Inovare UK 2015, din Londra, unde au fost peste 3.000 de participanti.

“Sunt ferm convins ca aceasta jucarie va deveni un simbol al Romaniei pentru ca te poti juca dar si manca, un lucru greu de rezolvat pentru parinti," spune Andrei. Jucaria comestibila va usura munca parintilor tinand copiii ocupati.

Piata de jucarii si jocuri este una dintre cele mai dinamice din Romania. Principalii factori care au contribuit la cresterea vanzarilor in Romania sunt redresarea economica si o putere mai mare de a cheltui pentru copii.

Exista un sentiment puternic fata de produse straine (cum ar fi Lego, Disney) cu peste 90% din produse provenite din import.

Ideea de Cristal Reticular a pornit in timpul studiilor in 2008 de la o componenta a spatiului ce poate fi asamblata la infinit fara pierderi de stabilitate. Dupa 7 ani de cercetare cu fonduri de sustinere din public, familie si prieteni, ideea lui Andrei a ajuns la un stadiu care permite comercializarea.

Proiectul a atras atentia celor din Marea Britanie, in schimb, fondatorul este hotarat sa exporte acest produs din Romania si sa usureze munca parintilor tinand copiii ocupati.

CEO-ul de la InnovateUK, Ruth McKernan a spus: "Andrei Toma este un castigator meritat si se alatura unui grup de prestigiu de 100 de inovatori de top care simbolizeaza produsele de top din 2015.

Cu participanti, de la investitori internationali, cumparatori si antreprenorii vizionari, pana la guverne si mediul academic, acest eveniment este o vitrina inedita pentru companiile castigatoare. "

"Daca te consideri castigator poti fi oriunde, nu conteaza tara de unde vii. Singura capcana de pe piata este cea politica si multi antreprenori au cumparat etichete straine.

Cand vine vorba de consumatori, ei pot fi oriunde, tinand cont ca globalizarea a democratizat comertul dar si accesele la piata, prin educatie. Sunt ferm convins ca aceasta jucarie va deveni un simbol al Romaniei pentru ca te poti juca dar si manca, un lucru greu de rezolvat pentru parinti" a declarat fondatorul.

Firma introduce pentru prima data in Romania un model de business din lantul de valori hibride si va sustine antreprenorii locali cu 30% din profituri dedicate instruirii personale defavorizare din Romania.

Produsul  va fi introdus in Iasi printr-un transfer tehnologic de nivel inalt cu scopul de a crea un centru de productie regional, cu investitii totale de peste 3.000.000 de euro in decursul a 7 ani.

Sursa: Comunicat - ICDS Arch - research through innovation


Tags: afacereidee de afacerejucariicristal reticular

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]