Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atelier de costume populare romanesti. Pasiunea este motorul intregii afaceri

de Alina Constantinescu 20 Dec. 2016 4009
3.83 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oana Pirvan din comuna Ponoarele, judetul Mehedinti, a deprins mestesugul cusutului costumelor populare de la parintii sai. A absolvit Facultatea de Finante-Banci, insa a observat ca nu are o chemare pentru acest domeniu. Din pasiune pentru folclor, in timpul facultatii a participat la mai multe festivaluri de muzica populara. Dupa terminarea studiilor s-a angajat la Ansamblul Danubius din Drobeta Turnu Severin.

Dupa un an si-a pierdut locul de munca si a fost nevoita sa gaseasca rapid o activitate din care sa faca bani. Asa ca s-a inscris in proiectul Rural-Antreprenor pentru consultanta personalizata si educatie antreprenoriala si de management si a infiintat ulterior un atelier de costume populare romanesti pe care l-a numit "Acul si Ata".

Cel mai mare obstacol a fost materia prima.

 „Am cautat pe internet, am dat numeroase telefoane si, in cele din urma, cineva de la o fosta cooperativa mestesugareasca mi-a dat un numar de telefon. Lucrez si azi cu acelasi furnizor din Covasna. Am cusut primele doua costume din materialul cumparat de la o fosta lucratoare la Arta populara, Baia de Arama”, povesteste antreprenoarea pentru fntm.ro.

Primul costum pe care l-a realizat a fost vandut unui ansamblu folcloric din regiune si apoi comenzile au inceput sa curga.

„Mi s-a parut ca va fi imposibil sa achit factura de materiale, in valoare de 6.000 lei. Dar am livrat costumele si asa am intrat in afaceri, in februarie 2010”, povesteste Oana Parvan.

A obtinut finantare prin PNDR pentru construirea atelierului, achizitionarea de obiecte de imbracaminte, dar si pentru alte accesorii cu specific. Se inspira din carti vechi si reproduce cu mandrie modelele lasate mostenire de bunica sa.

Costumele sunt vandute la targuri, expozitii si magazine din Horezu.


Tags: costume populareatelier de costumefolclortraditie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]